YGS Çalışmadan Kazanılır mı? Nasıl Kazanılır?

Her gencin hayali, güzel bir üniversitede öğrenci olmaktır. Hele bir de eğlenceli bir şehirde olursa! Peki güzel bir üniversitenin anahtarı nedir? YGS çalışmadan kazanılır mı? Bu gibi sorularınızı cevaplayacağız.

ygs-matematik

İlk olarak, en önemli şey; kafanızdaki heyecan, stres, kaygı, korku gibi sizi başarısızlığa sürükleyecek her şeyin üzerine bir çizgi çekerek hepsinden uzaklaşın. Hiçbir hayalimizde yer vermeyeceğimiz gibi, üniversite hayalimizde de başarısızlığa asla ve asla yer vermeyeceğiz.

YGS, Yükseköğrenim Giriş Sınavı kelime kalıbının kısaltması olarak bilinmektedir. İsminden de anlaşılacağı gibi bir giriş sınavı olduğu için LYS’ye oranla daha kolaydır. Konular matematik 1, fen 1 gibi giriş seviyesi konulardır.

İlk olarak şunu belirtmek isterim ki, yıllardır ne kadar birikimli olursanız olun, ufak bir tekrar dahi yapmanız, sizi YGS’de binlerce sıra öne taşıyabilir. Her gün dört dersin hepsinden birkaç test çözmek bile, YGS’deki başarınızı katbekat artırmakla birlikte sizi hayalinizin çok daha yakınına taşıyacaktır.

YGS’ye çalışmadan girmek isteyip, çalışmadan YGS’de başarılı olmanın ipuçlarını arayanlar için güzel bir anahtar verelim: Başarılı olmanın püf noktası okuduğunu anlamaktan geçer. YGS öncesinde hızlı okuma, hızlı anlama ve pratik çözüm üretme yeteneklerinizi geliştirmek adına kitap okumak başarınızı birkaç adım öne taşıyacaktır.

Okuduğunuz kitap sayesinde okuduğunuzu çok daha hızlı bir şekilde kavramakla birlikte sınavda karşınıza çıkan konulara çok daha hızlı cevaplar vereceğinize hiç şüpheniz olmasın. Çünkü YGS’deki süre hesaplaması her soru için tam 1 dakikadır. Bu süreyi en iyi şekilde kullanmak ve zor sorulara fazla süre ayırmak için hızlı okuma yapmak ve okuduğunuzu hızlı anlamak fazlasıyla önemlidir.

Sınav öncesinde çözdüğünüz her soru da sorularla ilgilenme hızınızı artıracağı için diğer tüm sınavlarda olduğu gibi YGS’ye hazırlanırken de soru çözmek bir hayli önemlidir. Ne kadar fazla konudan ne kadar fazla soru çözerseniz tecrübeniz ve birikiminiz o kadar artacaktır.

Aynı şekilde fazla soru çözmek soru çözme hızınızı da bir hayli artıracağı için sınav öncesinde çözeceğiniz her soru size bir çok farklı alandan puan kazandıracaktır.

Sınavda soruları hızlı bir şekilde okuyarak çözmeye çalışmanız, okuduğunuzu anlamamanıza sebep olabilir, konsantrasyonunuzu bozabilir. Bu gibi durumların önüne geçerek sınavınızda başarı sağlamak istiyorsanız, siz de sınav öncesi bol soru çözerek sınavdaki başarı anahtarınızı cebinize koyabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir