ALS’de Kalem Veriliyor mu?

Her yıl öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi askeri liselere öğrencilerin girebilmeleri için askeri lise sınavı yapmaktadır. Bu sınavlara binlerce öğrenci başvurduğundan adaylar arasında herhangi bir haksız rekabetin herhangi bir kopya çekme işleminin gerçekleşmemesi için önlemler alınıyor.

Adayların dışarıdan kalem, silgi, saat, kalem tıraş, peçete ve şeker getirmeleri yasaktır. ÖSYM bu araç-gereçleri size sınav için temin etmektedir.

Bunun yerine öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi adaylara kalem, kalem tıraş, silgi, yedek kalem, peçete ve şeker teminini yapıyor ve her adayın görebileceği bir yere zamanı kontrol edebilmeleri için saat yerleştiriyor. Adaylar sınava sadece pasaport ya da nüfus cüzdanıyla ve sınava giriş belgelerini alarak girebiliyorlar.

Adayların sınava girebilmeleri için başka kimlik kartları kabul görmüyor. Bunu yanında eğer ki sınavda yanınızda telefon kablosuz iletişim araçlarından herhangi biri kulaklık gibi kesici ve delici alet yüzük küpe broş ya da kolye gibi bir aksesuar fark edilirse sınavınız iptal ediliyor. Sınavlarda girişte elle ve detektörle arama yapılıyor ve bazı sınıflarda kamera bulunuyor.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir