Yüzdeki Kahverengi Benler Nasıl Geçer?

Cilt üzerinde meydana gelen kahverengi lekeler daha çok stres, vitamin eksikliği, UV ışınlarda kalma ya da hamilelik gibi durumlardan kaynaklanmaktadır. Özellikle güneş kremi sürülmediği zamanlarda sıkça rastlanan bu lekeler kişilere herhangi bir sağlık sorunu yaratmamaktadır. Fakat görüntü olarak kişileri oldukça rahatsız etmektedir. Her ne olursa olsun bu lekelerden gerek ilaç tedavisi ile gerekse de evde yapılacak yöntemler ile kurtulmak oldukça kolaydır.

Limon ile Lekelerden Kurtulma

Limon birçok derde deva olabildiği gibi renk açma özelliği ile beraber kahverengi lekelere de deva olmayı başarmaktadır. Bu işlem için kahverengi lekelerin bulunmuş olduğu bölgeye limonun suyundan bir pamuk yardımıyla sürülmesi gerekmektedir ve bunun sonucunda yaklaşık 30 dakika kadar bekledikten sonra cilt soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır.

Limon lekelerin rengini açtığı gibi aynı zamanda cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Cildinize limon suyu uygulamasını 2 ay boyunca düzenli bir şekilde günde 2 kez olacak şekilde uygulamanız yeterlidir. Eğer ki cildiniz hassas bir cilde sahip ise limon suyunu gül suyuyla veya normal su ile beraber seyretmelisiniz.

Yoğurt Maskesi ile Lekelerden Kurtulma

​​​​​​İçerisinde laktik asit bulunduran yoğurt, ciltte meydana gelen kahverengi lekelerin yok olmasına yardımcı olmakla birlikte aynı zamanda cildin ölü hücrelerden kurtulmasını da sağlamaktadır. Bu yöntemde lekelerin bulunmuş olduğu kısmın üzerine yoğurt sürüp yaklaşık olarak 10 dakika kadar beklemek yeterli olacaktır. Ardından cilt soğuk su ile yıkanmalıdır. Eğer ki yağlı ve aynı zamanda akneli bir cilde sahip olan kişiler bu işlemi yapacaksa yoğurdun içerisine az miktarda limonda ekleyebilirler.

Aloe Vera ile Lekelerden Kurtulma

Özellikle hücrenin yenilenmesine büyük katkıda bulunan bu bitki, cilt üzerinde oluşan lekelerinde giderilmesini sağlamaktadır. Bu işlem için aloe vera yaprağının orta kısmında yer alan jeli, lekelerin üzerine sürün ve yaklaşık yarım saat kadar bekleyin. Son olarak soğuk su ile yıkamanız yeterli olacaktır. Her gün düzenli olarak günde iki kez olmak koşulu ile bu işlemi uygulamanız yeterli olacaktır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir