Genital Bölgede Mantar Nasıl Geçer?

Hemen hemen her kadın hayatının belli bir döneminde genital bölgede mantar enfeksiyonuna yakalanabilir. Mantar enfeksiyonu inatçı bir enfeksiyondur ve enfeksiyon sırasında oluşan kaşıntı kişinin hayatını alt üst eder. Kaşıntıya soğuk uygulama iyi gelir. Sıcak ve nemli ortamlar kaşıntıyı arttırır.

Genital Bölgede Mantar Belirtileri Nelerdir?

Genital bölgede mantar enfeksiyonu ilk belirtisi kadınlarda görülen peynir kesiği görüntüsünde olan vajinal akıntıdır. Akıntı çok yoğundur. Kaşıntı mevcuttur ve devamlıdır. Genital bölgede mantar enfeksiyonu mutlaka tedavi edilmelidir. Eğer kadında oluşmuşsa partnerine bulaşır. Cinsel ilişki sırasında ağrı ve yanmaya neden olur. Oluşan akıntı kokulu olabilir.

Genital Bölgede Mantar Nasıl Tedavi Edilir?

Mantar enfeksiyonu bazı ilaçlar ile tedavi edilir. Kadınlarda oluşan genital bölgede mantar enfeksiyonu hamile kadınlarda erken doğuma sebebiyet verebilir. Kadınlarda vajinal fitil ve kremler tedavide kullanılır. Ek olarak mantar ilaçları kullanımı fayda sağlar. Mutlaka kadın doğum uzmanına muayene olarak gereken ilaçlar alınmalıdır. Gereksiz antibiyotik ve ilaç kullanımından kaçınılmalıdır. Bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir. Bunun için bol sebze ve meyve tüketilmeli ve bol su içilmelidir.

Mantar Enfeksiyonundan Nasıl Korunmak Gerekir?

Mantar enfeksiyonu vücutta var olan fırsatçı bir enfeksiyondur. Ancak bağışıklık sistemi sayesinde enfeksiyon vücutta oluşmaz. Ne zaman ki vücut direnci düşer vücudun çeşitli yerlerinde ve genital bölgede mantar enfeksiyonu görülür. Genital bölge mutlaka kuru olmalı ve iç çamaşırlar her gün düzenli olarak değiştirilmelidir. İç çamaşırlar güneş gören bir yerde kurutulmalıdır ve mutlaka ütülenmelidir. Genital bölgede kesinlikle vajinal duş alınmamalı ve sabun ile yıkanmamalıdır. Bu uygulama vajina florasını bozar. Antibiyotik kullanımı genital bölgede mantar enfeksiyonuna neden olur. Bunun nedeni antibiyotik genital bölgenin florasını bozar ve enfeksiyonlara açık hale getirir. Gerekmedikçe ve doktorunuz önermedikçe kullanmayın.

Sirke çok iyi bir dezenfektandır. Sirkeyi su ile karıştırarak banyo esnasında o bölgeye dökebilirsiniz. Başkasına ait kişisel eşyaları kesinlikle kullanmayın. Seçilecek iç çamaşır naylon karışımı olmamalı, pamuklu iç çamaşırla tercih edilmelidir. Hamilelikte oluşan genital bölgede mantar enfeksiyonu için sirkeli su ve sürekli iç çamaşır değişimi iyi gelir. Hamile kişiler ilaç kullanamayacakları için mutlaka kadın doğum uzmanı ile görüşmelidir.

Vajinal Mantar Nasıl Geçer?

  • Yoğurt ile Vajinal Mantar Tedavisi:

Günde 1 kase yoğurt tüketerek, genital bölgeye bir miktar yoğurt sürerek, bölgeyi mantar ve bakterilerden arındırabilirsiniz.

  • Elma sirkesi ile Vajinal Mantar Tedavisi:

Elma sirkesi ile vajinal mantarı tedavi etmek adına 1 litre ılık suyla 2 yemek kaşığı taze elma sirkesini bir kovada karıştırın.

Bu karışımla vajina çevresini ve dış bölgeyi yıkayın. Mantar sorununuzdan tamamen kurtulana dek bu işlemi günde 2 sefer tekrar edebilirsiniz.

  • Bal ile Vajinal Mantar Tedavisi

Bir miktar doğal ve taze balı vajina çevresine ve dış kısmına sürerek, bölgedeki mantarları öldürebilirsiniz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir