Elma Sirkesi Sivilceye İyi Gelir mi?

Yıllardır pek çok istenmeyen probleme çözüm olarak gösterilen bir mucize olma özelliğini taşıyan elma sirkesi şüphesiz vücudunuzda bulunan pek çok problemin kökten çözümünde kullanılmaktadır. Elma sirkesinin tedavi edici özelliğinden faydalanılan bir problem de akneler ve sivilcelerdir. Özellikle ergenlik dönemindeki gençlerde sıklıkla görülen akne ve sivilceler, kökten yok edilmesi oldukça güç cilt problemleridir. Fakat elma sirkesinden oluşan tamamen doğal bir karışım ile bu problemden uzunca bir süreliğine kurtulmanız da mümkündür. Bu yazıda elma sirkesinin sivilce ve akne tedavisinde nasıl kullanıldığını bulabilirsiniz.

Elma Sirkesi Sivilceleri Nasıl Tedavi Eder?

Elma sirkesi kepek ve mantar karşıtı olan bir doğal reçetedir. Bunların yanı sıra da yüzde ya da vücudun diğer kısımlarında bulunan akne ve sivilcelerin tedavi edilmesinde de elma sirkesi gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Elma sirkesi mikrop öldürücü bir özelliğe sahip olduğundan sivilcelere sebep olan çeşitli virüs ve bakterileri öldürebilir.

Akne ve sivilcelere sebep olan P. Acnes bakterisine karşı kullanılınca bu bakterinin yok olmasına olanak sağlayan elma sirkesi doğrudan bu bakterinin ortaya çıktığı alana uygulanabilir.

Elma Sirkesi ile Sivilce İzlerini Yok Edin

Akne ve sivilceler ile savaşmada en çok tercih edilen doğal yöntemlerin başında gelen elma sirkesi sivilcelerden kaynaklanan çeşitli cilt lekelerine ya da izlerine de yönelik tedavi edici özelliğe sahiptir. Akne ya da sivilceler ciltte istenmeyen bir renk değişimi ya da çeşitli izler bıraktığından bu durum kişileri oldukça rahatsız eder. Fakat elma sirkesi ile uygulanan ve kimyasal peeling olarak geçen bu yöntemle kısa sürede sivilce kaynaklı cilt lekelerinize veda edebilirsiniz.

Elma Sirkesi Cilde Nasıl Uygulanmalı?

Elma sirkesi asit oranı oldukça yüksek olan bir madde olduğundan ciltte yer alan yaraların üzerine doğrudan uygulanması pek de tavsiye edilen bir yöntem değildir. Akne ya da akne izleri yaraya müsaade eden bir cilt problemi olmadığından bir pamuk yardımı ile gerekli bölgeye elma sirkesi doğrudan uygulanabilir. Fakat yara haline gelmiş ve iltihaplı sivilcelere elma sirkesini su ile seyrelterek uygulamak daha doğru olacaktır.

Elma Sirkesi Sivilce Geçirir mi?

İltihaplı sivilceleri tedavi eden elma sirkesi kürü:

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı taze limonun suyu
  • 1 çay kaşığı su

Hazırlanışı:

  • Elma sirkesi kürünü hazırlamak için tüm malzemeleri minik bir kasede karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı geceleri yatmadan önce tüm yüzünüze, özellikle de cildinizdeki sivilce ve aknelerin üzerine güzelce sürün.
  • Sabah uyandığınızda cildinizi bol ılık suyla yıkayarak, güzelce kürden arındırın.
  • Haftada bir ya da iki kez bu maskeyi cildinize düzenli bir şekilde uyguladığınız taktirde 3 ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde cildinizdeki sivilcelerle vedalaşabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir