AÖF Vizeye Girmeden Finale Girilebilir Mi?

Açıköğretim Fakültesi eğitimi alan insanlarımızın akıllarına her zaman farklı sorular gelebiliyor. Özellikle vize ve final konusunda oldukça fazla çelişkiye düşen öğrencilerin aklı kısa zamanda karışabiliyor. Son zamanlarda gündeme gelen ‘’Vizeye girmeden finale girilebilir mi?’’ sorusunu hep beraber yanıtlayacağız.

AÖF Vizeye Girmeden Finale Girilebilir Mi?

Öncelikle Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için vizeye girmeden finale girebilmenin mümkün olduğunu belirtelim. Vizeye girmeden finale girebilirsiniz fakat, vizeye girip ara sınav desteği almadan final sınavını tek seferde geçmeniz gerekecek. Tabii ki bunu başarabilmek için de 50-60 gibi notlar size kesinlikle yeterli olmayacaktır.

Açıköğretim Fakültesi(AÖF) eğitimi gören insanların çoğu, genellikle vize sınavlarına girmezler. Kimi insan çalışır, kimi insanın da ani işleri çıkabilir ve doğal olarak vize sınavını kaçırabilirler. Ayrıca kaçan veya bilerek girilmeyen vize sınavlarının da herhangi bir telafisinin bulunmadığını belirtelim. Normal fakültelerde yapılan mazeret sınavları, AÖF için geçerli olmayacaktır.

Final sınavlarına kolay gözüyle bakan insanlar, büyük yanılgıya düşeceklerdir. Çünkü sistemin değişmesiyle beraber, sınavlara gerçekten de yoğun bir tempoyla çalışılması gerekiyor. Bu nedenle vizeye girmeyen öğrenciler, final sınavına tam anlamıyla hazırlanmak zorundadır.

AÖF sınavında vizeye girmeden finalden geçebilmek için, 50-60 gibi puanları aklınızdan geçirmeyin. Çünkü vize notunuz doğal olarak 0 düşecektir. Bunu kurtarabilmek için de finalden yükse bir puan almanız gerekiyor. Ayrıca vizeye daha sonra girebilmek için sunacağınız mazeret ve doktor raporları, maalesef kabul edilmeyecektir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir