Ücretli Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alıyor? Sigortaları Kaç Gün Yatıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, her sene yeni öğretmen ataması yapmasına rağmen kısmi boşluklar hala kalabiliyor. Bunun için de ücretli öğretmen atayarak bu boşlukları doldurmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl ekstra olarak 100.000 civarında ücretli öğretmen alımı yapıyor. Peki bakalım ekstra olarak hizmet veren ve açıkları kapatmak için göreve gelen ücretli öğretmenlerimizin maaşları ne kadarı buluyor ve sigortaları kaç gün yatıyor?

Ücretli Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alır?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ücretli öğretmen olarak göreve başlayan öğretmenler, haftada 30 ve en fazla 40 saat olmak üzere derse girebilirler. Tabii ki 40 saat derse girebilmeleri için de, Destekleme ve Yetiştirme kursunu görmüş olmalılar. Öğretmenler, girdikleri her ders için saat başı 12,80 TL kazanırlar. Yani ayda 120 saat derse giren bir ücretli öğretmen, 1.536 TL civarında bir maaş alacaktır. Bu ücretin, asgari ücretten daha düşük olduğunu belirtelim ve öğretmenlerin sigortalarına ve haklarına da göz gezdirelim.

Sigortalar Kaç Gün Yatar, Haklar Nelerdir?

Ücretli öğretmenlerin sigortaları, normal görev yapan öğretmenlere göre daha az yatmaktadır. Ayrıca atama yoluyla göreve gelen öğretmenlerden, okul tatil olduğu durumlarda sigorta kesintisi yaşanmazken, maalesef ücretli olarak çalışan öğretmenlerden sigorta kesintisi yaşanıyor. Ayrıca maaşların da bir o kadar düştüğünü belirtebiliriz.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir