AÖF Sınavlarında Kalem Veriliyor mu?

AÖF, üniversiteyi devam zorunluluğu olmadan daha düşük puanlar ile açıktan okumak isteyenlerin tercih ettiği bir üniversite yöntemidir. Peki bu sınava ait detaylar nelerdir? Merak edilenler için tüm bilgileri derleyerek bir araya getirdik. Buyrun, birlikte inceleyelim.

AÖF Nedir?

Açılımı Açık Öğretim Fakültesi olan AÖF, her yıl yüz binlerce öğrencinin bir üniversite diplomasına sahip olabilmek için kayıt yaptırdığı bir üniversitedir. Örgün eğitimden farkı ise, dersleri açıktan alarak, yani derse gitmeyerek tamamlanabiliyor olmasıdır.

Kimler AÖF’ye Girebilir?

AÖF’ye kayıt yaptırmak için 4 gerekli koşul vardır. Lisa veya dengi okullardan mezun olan veya mezun olacak olan adaylar yeni kayıt yaptırarak, Meslek Yüksekokulları veya Açık Öğretim Fakültesi’nin önlisans programlarından mezun olan veya olacak olan adaylar DGS ile, örgün öğretimde öğrenci olup, açık öğretim sistemiyle öğrenimine devam etmek isteyen öğrenciler için yatay geçiş sistemi ile ve herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ve halen öğrenim gören öğrenciler de ikinci üniversite seçimi ile AÖF’ye girebilirler.

AÖF Sınavlarında Kalem Veriliyor Mu?

AÖF sınavlarında, ÖSYM sınavlarında olanın aksine kalem verilmemektedir. Sınava kendi kalem, silgi, kalemtraşınız ile girebilirsiniz. Herhangi bir sıkıntı yaşamamanız için kurşun kalem kullanmanızı tavsiye ederiz.

Eğer siz de AÖF’yi başarılı bir şekilde tamamlamak istiyorsanız,  şimdiden hızlanmak ve gelişmek için soru çözümüne başlamanız en önemli tavsiyemizdir. Bol şans!

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir