ÖSYM YGS’de Kalem Veriyor mu?

Yüksek öğretime geçiş sınavı, Ösym’nin her yıl lise öğrencileri ve mezun öğrenciler için yaptığı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşamasıdır ve artan bir ivmeyle her yıl milyonlarca kişi bu sınava giriyor ve bu sınavda başarılı olan öğrenciler lisans yerleştirme sınavına girmeye hak kazanıyor.

8lsqtsuvw0alh5nejwka_a

Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi sınav güvenliğini temin etme amacı güderek adayların sadece nüfus cüzdanı ya da pasaportla ve sınava giriş kâğıdıyla sınava girmesine müsaade ediyor. Kalem, silgi, kalem tıraş, şeker, peçete ve yedek kalem Ösym tarafından öğrencilere veriliyor ve dışarıdan getirilmesi yasak maddeler arasında yer alıyor.

Bunun yanında sınava girerken ehliyet ve meslek kimlik kartı gibi belgeler sınava girmek için yeterli olmuyor ve her türlü kesici ve delici alet, çanta, saat, cep telefonu ve her türlü kablosuz iletişim aracı, cüzdan, küpe, kolye sınava girerken yasaklı listeler arasında bulunuyor ve bunlarla sınava girdiğiniz taktirde sınavınız iptal ediliyor.

Daha önce YGS’ye girmiş biri olarak bu konu hakkında bilgisiz olan arkadaşların olduğunu gördüğüm için bu konuya değinmek istedim. Özellikle ilk girecek olan öğrenci kardeşlerimiz bu konuda pek bilgi sahibi değiller. İnşallah bu konu ile birlikte ne götürüp ne götürmeyeceklerini ufaktan öğrenmiş olurlar.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir