Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Siyah noktalar birçok kişi tarafından korkulu rüyadır. İstenmeyen fakat birçok ciltte ortaya çıkan siyah noktalar özellikle burun kısmında daha fazla oluşmaktadır. Siyah noktaların oluştuğu ciltlerde, gerekli temizleme işlemlerinden sonra bu noktalardan kurtulma şansı yüksektir. Burundaki siyah noktaların estetik amaçlı kötü durması özellikle hanımlar tarafından çözüme kavuşturulmaktadır. Kısacası burunda oluşan siyah noktalar görünüm açısından çok can sıkıcıdır.

Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Oluşur?

Cildin aşırı yağlı olması, gerekli cilt temizliğinin zamanında yapılmaması ve tamamen genetik faktörler burunlarda siyah noktaların artmasına yardımcı olmaktadır. Cildin bakımsız olması sebebiyle siyah noktalarda artış yaşanması oldukça normal bir durumdur. Fakat siyah noktalar doğru ürünlerle ve temizlik metotlarıyla giderilebilmektedir. Burundaki siyah noktalar genelde kirli ciltlerde daha fazla görülmektedir. Cildin gözeneklerine dolan yağ, kir ve toz siyah nokta haline dönüşür. Kabarık halde duran siyah noktaların temizlenmesi oldukça kolaydır. Burunlarda ortaya çıkan siyah noktalar ayrıca fazla su içmeyen kişilerde daha fazla görülmektedir.

Siyah Noktalar Geçer?

Siyah Noktalar genelde yakın ilişkilerde daha fazla görülmektedir. Estetik amaçlı istenmeyen siyah noktalar özenli bakım sayesinde yok edilmesi mümkündür. Burunun hassas bölgesi olması nedeniyle ortaya çıkan bu küçük noktalar sıkılma ile geçici olarak geçer, daha sonradan yeniden ortaya çıkar. Bundan dolayı burundaki siyah noktalar özel temizlik ürünleri ve yöntemleriyle geçmektedir. Ancak etkili temizlik için ilk etapta gözeneklerin siyah noktadan arındırılması sonrasında abu gözeneklerin içi steril edilmesi gerekir. Cilt tipine uygun temizlik ürünleriyle bu yöntem her gün düzenli olarak uygulanması gerekir. Bakılmayan ve temizlenmeyen gözenekler yine siyah noktaya çok elverişlidir. Ayrıca buhar makinesi ile siyah noktalar yumuşayarak daha hızlı şekilde yok edilebilir.

Siyah Noktalar İçin Püf Noktaları Nelerdir?

Burundaki siyah noktalar için özel hazırlanan maskeler burunun daha temiz görünmesini sağlar. Burundaki siyah noktalar için bol su için, cilt temizliğine özen gösterin ve maske uygulamalarını aksatmadan yapın. Cildinizi temizlerken sıcak su yerine soğuk suyla yıkayın. Yağlanmayı azaltan soğuk su siyah nokta oluşumunu da önemli derecede azaltacaktır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir