Reklam SMS’leri Nasıl Engellenir?

Reklamlar, bir ürünün ya da firmanın tanıtılması için son derece önemli aracılardır. Reklam şirketleri de bu aracıları en kısa sürede tüketicilere ulaştırmak için pek çok yöntem denemektedir. İşte reklam smsleri de bu yöntemlerin en tercih edilenleri arasında sayılır. Her fırsatta mobil cihazlarımıza gönderilen reklamlar bazen bizleri rahatsız edici seviyelere kadar ulaşabilir. Bunun önüne geçmek elbette mümkündür. Şimdi gelin reklam Sms’lerini nasıl engelleyebileceğimize bakalım:

Cep Telefonu Numarası Engelleme

Hangi model ve markada telefon kullanırsanız kullanın hemen hepsinde gelen smslerin engellenebilmesi için numara engelleme aracı bulunmaktadır. Bu sayede hem arayan hem mesaj atan reklamlar engellenebilecektir.

Operatör Aracılığı İle SMS Engelleme

Eğer çok sık reklam ve kampanya mesajları alıyorsanız bunu operatörünüzü arayarak da engelleyebilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayıp aboneliğinizin bulunduğu servisleri kolaylıkla devre dışı bırakmanız mümkün olacaktır.

Reklam Veren Kişileri Arayarak SMS Engelleme

Bir diğer önemli sms engelleme yöntemi de, size reklam veren firmaları arayarak bu sms kampanyalarını kapatmak olacaktır. Yapmanız gereken size sms gönderen x firmasının müşteri hizmetlerini aramak ve numaranızın sistemden silinmesini istemek olacaktır.

Sms İle Birlikte Gelen İptal Seçeneğini Kullanmak

Yeni yürürlüğe giren kanunlar sayesinde firmalar, sizlere göndereceği smslerin sonuna iptal seçeneklerini koymak durumundadırlar. Bu sayede siz de gelen smslerin sonlarında bulunan “iptal etmek için …. yapınız” gibi ifadeler ile gelen reklam smslerini iptal edebilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir