KYK İnternet Hızı Nasıl Yükseltilir?

Ülkemizde eğitime verilen önemin büyük bir kısmı “ders kitabı” kisvesi adı altında derlenen, genellikle eski ve zamanı geçmiş bilimsel açıklamalar içeren yatırımlar olduğu için, halen daha üniversite öğrencilerinin konakladığı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)’na bağlı öğrenci yurtlarında internet hız problemi yaşanmaktadır.

Eğitime verdiği önem bizden katbekat yüksek olan Avrupa ülkelerinde, üniversite kampüslerinin olduğu alan şehrin en hızlı internetine sahip olduğu gibi bu alanlarda internet sınırsız, yüksek hızlı ve ücretsizdir.

Lakin, ülkemizdeki eğitim kalitesi ve yurt kalitesi göz önüne alındığında, elimizdeki durumu iyileştirmekten başka herhangi bir seçeneğimiz de kalmıyor. Biz de bu yüzden kolları sıvayarak bir internet hızlandırma problemi çözümü hazırladık.

Öncelikle bir KYK yurdunda kalıyorsanız olması gereken internet hızına ne kadar yakın olduğunuzu belirlemeniz faydalı olacaktır. Genellikle KYK yurtlarındaki internet hızları 8 Mbps olacak şekilde ayarlanır. Bu hızda bir internet bağlantısından KYK yurdu gibi bir ortamda tam bir verimlilik sağlamanız mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla, KYK yurdunda iyi bir internet bağlantısına sahip olmanız; 5 Mbps bağlantı hızıyla internete bağlanıyorsanız mümkündür.

Her şeyden önce cihazınızın bağlantı hızının 5 Mbps veya üstünde olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Bunun için de speedcheck.org sitesini hız kontrolünü yapmak için kullanabilirsiniz.

Kredi Yurtlar Kurumu’nun her katında yer alan modem görünümlü cihazlar, aslında ana modemin sinyallerini çoğaltmak amacıyla kullanılan “ağ-router” isimli cihazlardır. Bu cihazlar, modemden oraya kadar gelen sinyalin kalitesini yükseltmeye çalışan, verim artırma cihazlarıdır. Yani odanızın önünde bir cihaz var ise, sakın wiFi’nin dibinde olduğunuz hissine kapılmayın. Sadece çoğaltıcıya yakınsınız, hepsi bu.

Bilgisayarınız, cep telefonunuz veya tabletiniz ile internete bağlantı sağladığınızda, arka planda çalışan uygulamalar da interneti kullanmaya çalışacağı için payınıza düşen internet gittikçe yavaşlayacaktır. Bu yüzden eğer bilgisayarınız Windows işletim sistemine sahipse, bilgisayarınızın arama çubuğuna “hizmetler” yazarak aratma yapın.

Karşınıza açılan pencerede “Aktarım Başlangıç Hizmeti” ve “Windows Update Güncelleme” işlemlerini devre dışı bıraktığınız taktirde, bilgisayarınızın arka planda gerçekleştirdiği internet kullanımı azalacağından, internetin size düşen kısmı hız kazanacaktır.

İnternet kullanım süreniz boyunca internette sürekli bir kopma yaşıyorsanız, onun da çözümü mevcuttur. Bilgisayarınızın başlat bölümünde yer alan “Çalıştır” bölümünü açın. Açılan bölüme “ping sanalblog.com –t” yazarak enter tuşuna basın. Bu işlemi yaptığınızda kısa süreli yaşayacağınız kopuklukları bilgisayarınız size hissettirmeyecektir.

Bilgisayarınızın internet hızını artırmak için kapattığınız “Aktarım Başlangıç Hizmeti” ve “Windows Update Güncelleme” kısımlarını internet hızınızın iyi olduğu zamanlarda tekrar aktifleştirerek bilgisayarınızı güncel tutmayı ihmal etmeyiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir