Yandex Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?


Yandex bildiğiniz üzere Rusya’da en yaygın olarak bilinen ve kullanılan arama motorudur. Google gibi bir çok servisi bulunmakta ve bu ürünlerin hem üreticisi hem de yayıncısıdır. Bu servislerden Türkiye’de en çok bilinenleri ise Yandex.Mail, Yandex.Haritalar ve Yandex.Disk oluşturuyor. Yandex hesabınız yerine alternatif hesaplar kullanmak istediğiniz için Yandex hesabınızı tamamen silebilirsiniz. Fakat silme işleminin ardından sanal disk, e-mail ve diğer kullanıcı özelliklerini kullanamazsınız. Bu yazımızda size “Yandex hesabını tamamen nasıl sileriz” bunu anlatacağız.

Yandex hesabınızı silmek için ilk olarak ana sayfaya giriyorsunuz ve kullanıcı adı-şifre bölümünü doldurarak oturumunuzu açıyorsunuz. Ardından tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “kısa adınıza tıklayın” bölümüne tıklıyorsunuz ve ekrana gelen menüden “kişisel bilgiler” bölümüne geçiyorsunuz. Daha sonra kişisel bilgiler sayfasının en alt kısmında “hesabı sil” yazılı bir link göreceksiniz. Bu linke tıkladığınızda site sizin Yandex hesabınızı sildiğinizde kullanamayacağınız servisleri, geri getirilemeyecek bilgileri ve hesabın tamamen kapatılacağını bildiren bir yazı ile karşınıza gelecek. Eğer daha önce hesap açma-kapama yapmadıysanız bu bölümü kapama işlemi öncesinde mutlaka okumanızı öneririz. Tüm bu işlemlerin onayından sonra Yandex sizden hesabınızı açtığınızda sisteme girdiğiniz gizli soru ve cevabını isteyecek ve ardından hesabınızın şifresini isteyecektir. Bu bilgileri girdikten sonra “hesabı sil” yazısına tıkladığınızda Yandex hesabınızı komple silmiş oluyorsunuz.

Mobil cihaz kullananlar için Yandex hesabı silme işlemi nasıl yapılır?

Eğer bir akıllı telefona ve tablete sahip olup hesabınızı komple kapatmak istiyorsanız yukarıdaki işlemleri aynı şekilde uygulayabilirsiniz. Bilgisayardan da olsa mobilden de olsa aynı adımları takip ederek hesabınızı kolayca silebileceksiniz.

Yandex hesabını silmeden önce bilmeniz gereken birkaç husus var. Bu hususlara dikkat ederek hesabınızı silmeniz sizin için iyi olacaktır.

  • Yandex hesabınızı sildiğinizde hesabınızın içerisinde yer alan bütün bilgiler geri döndürülemez şekilde silinir.
  • Hesabınıza tanımladığınız tüm bilgiler (şifre, gizli soru vs.) silinir.
  • Hesabınızı kapattıktan sonra Yandex destek ekibi ile tekrardan iletişim kurmanız silinmiş bilgilerini geri getirmeniz konusunda maalesef size yardımcı olamaz.
  • Yandex hesabını sildiğinizde Yandex’e ait servislerde işlem yaptığınız tüm geçmiş bilgiler silinir. Bu servislere posta servisi, fotoğraf servisi de dahildir.

 

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir