Kıvırcık Saç Yapmak Çok Kolay!

Kıvırcık saç, zor saç tipi olarak değerlendirilse de herkesin sahip olmak istediği bir saç tipidir. Çünkü her zaman hacimli ve gür görünür. Doğal kıvırcık saç yapımı yöntemleri sayesinde artık kıvırcık saç sahibi olmak çok kolay hem de pratik, üstelik ısıya bile ihtiyaç duyulmadan… Beş dakika uygulanacak bandana yöntemi sayesinde kıvırcık saçlarınıza taç şeklini vererek hem spor hem de şık bir görünüm kazanabilirsiniz.  Ya da saçlarınızla çok uğraşmak istemediğiniz zamanlarda mutlak oluyordur. Böyle zamanlarda uygulayabileceğiniz örgüler ile saç dalgası yöntemi sayesinde saçlarınızın kıvırcık ya da dalgalı görünmesini sağlayabilir, örgü sayesinde istediğiniz modeli de verebilirsiniz. Eğer hafif dalgalı bir saça sahip olmak istiyorsanız, saçlarınızı ikiye ayırın ve tutamları Fransız örgüsü yaparak örün ve akşamdan yıkayarak ördüğünüz saçlarınızla yatın. Daha dalgalı ya da kıvırcık saçlara sahip olmak istiyorsanız da saçlarınızı daha ince tutamlara ayırarak örün ve öyle yatın. Bu kadar basit!

Kıvırcık Saç Modelleri

Kıvırcık saçlar, yapısı gereği hacimli dururken, bu hacimden kaynaklı saçınıza istediğiniz modeli vermek biraz zorlaşabilir. Aynı zamanda düz saça uygulanabilecek her model de kıvırcık saçlara uygulanamaz. Ama bu demek değil ki kıvırcık saçlar için kolay saç modelleri bulunmaz. Tam tersi çok güzel kıvırcık saç örgü modelleri gibi farklı modeller bulunmaktadır. Fakat bu saç modellerinin istediğiniz kadar güzel görünmesini sağlamak için öncelikle saçlarınıza doğru ve iyi bakmalısınız. Örneğin saçlarınıza sürekli dokunma gibi bir alışkanlığınız varsa, hemen ellerinizi saçlarınızdan çekiyorsunuz. Çünkü sürekli ellemeniz saçlarınızın çabuk yağlanmasını ve buklelerinizin sağlıksız görünmesine neden olacaktır.

Aynı zamanda kıvırcık saçlarınızı topuz şeklinde toplayarak sofistike bir görünüm kazanabilirsiniz. Tepeden toplayacağınız bir topuzla günlük hayatınızda hatta iş ortamında bile rahat edebilirsiniz. Kıvırcık saçlar burada hacimli olmalarından dolayı daha avantajlı olarak, ekstra topuzları büyük gösterecek bir malzemeye ihtiyaç duymazlar.

Kıvırcık saç modelleri içerisinde özellikle oval yüzlülere çok yakışacak kıvırcık saç küt saç modelleri tercih ederek, günlük kullanım için rahat edebilirler. Tüm saç modelleri ile ilgili detayları öğrenmek için Kıvırcık Saç sitemizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir