Çamaşır Makinesinden Neden Yanık Kokusu Gelir? Çamaşır Makinesinden Yanık Kokusu Geldiğinde Ne Yapılmalı?

Elektrik ve su gibi birbirine tezat iki kaynağı kullanarak, çamaşırların hem kolay hem de modern şekilde yıkanmasını sağlayan çamaşır makinelerinin kullanımında dikkatli olunmalıdır. Makinenizi kullanırken, size vereceği en ufak işareti dahi dikkate almalı ve gerekli olan müdahalelerin yapılmasını sağlamalısınız. Eğer çamaşır makinesinden yanık kokusu gelmesi şeklinde bir durumla karşılaştıysanız, mutlaka bu işareti göz ardı etmemelisiniz. Acarkent Bosch Servisi merkezimizde bu tip arıza işaretlerinin göz ardı edilmesinden dolayı yüksek maliyetli çamaşır makinesi arızalarıyla çok sık karşılaşabilmekteyiz.

Çamaşır Makinesinden Neden Yanık Kokusu Gelir?

Çamaşır makinesinden yanık kokusu gelmesine neden olabilecek pek çok farklı olasılık söz konusudur. Çamaşır makinenizin elektrik devrelerinden, plastik bileşenlerine kadar pek çok önemli olasılık söz konusu olabilir. Çamaşır makinenizden yanık kokusu gelmesi durumunda uzman Üsküdar Bosch Servisi teknikerlerimiz tarafından;

  • Rezistans bağlantısındaki kablolarda gevşeme veya yanma meydana gelmesi,
  • Çamaşır makinesinin termostatının arızalanmasından dolayı yıkama suyunun çok aşırı ısıtılması,
  • Çamaşır makinesinin fişinde yanma oluşması,
  • Çamaşır makinesinin takılı olduğu prizde gevşeme veya yanma olması,
  • Çamaşır makinesinin elektronik kablolarında deformasyon oluşması,

İhtimallerine ilişkin özel ekipmanlar vasıtasıyla kontroller sağlanır.

Çamaşır Makinesi Yanık Kokusu Geldiğinde Yapılması Gerekenler

Çamaşır makinenizi kullanırken olağandışı bir yanık kokusu almaya başladıysanız mutlaka en kısa süre içerisinde Kavacık Siemens Servisi merkezimizi arayarak, profesyonel destek almalısınız. Çamaşır makinenizin kullanımında karşılaştığınız yanık kokusu gelmesi ciddi riskleri doğurur. Bu yüzden uzmanlarımız talebiniz doğrultusunda süratle müdahalelerini gerçekleştirir. Çamaşır makinenizdeki yanık kokusuna istinaden uzman teknikerlerimizce;

  • Makinenizin fişi ve takılı olduğu priz kontrol edilir. Herhangi bir yanma mevcut ise prizin değiştirilmesi tavsiye edilir, fişin yenisiyle değişimi yapılır. Ayrıca tesisatın kontrol ettirilerek, yanmaya neden olan ana sorunun da belirlenmesi önerilir.
  • Çamaşır makinesinin termostatının arızalanmasından suyun çok ısındığı belirlenir ise termostat ve rezistans sistemi yenisiyle değiştirilir.
  • Çamaşır makinenizin elektrik kabloları tek tek kontrol edilerek, işlevini kaybedenleri tespit edilip, yenisiyle değiştirilir.

Tüm bu işlemler nezdinde uzmanlarımız tarafından yapılan müdahaleler servisimiz tarafından 1 yıl süreyle garanti kapsamı altında bulunmaktadır. Uzmanlarımız herhangi bir parça değişimi gerekli olması durumunda ise yalnızca orijinal yedek parça kullanarak, değişim işlemini tamamlamaktadır.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir