iPad ve iPhone’larda Sarı Ekran Sorunu ve Çözümü

iPad ve iPhone modellerinde sıkça rastlanan sorunlardan birisi de sarı ekran problemi diyebiliriz. Sarı ekran problemine maruz kalan bir cihazla, normal bir cihazı yan yana koyarsanız aradaki farkı anlayabileceksiniz. Peki iPad ve iPhone cihazlarında sarı ekran problemini nasıl çözeceğiz?

Öncelikle Uzun İşlemlere Geçmeden Basit İşlemleri Deneyebiliriz;

  1. Cihazınızın alt kısmından yukarıya doğru sürükleyin. Sürüklediğinizde ‘’Denetim Merkezi’’ açılacaktır ve bu seçenekte Night Shift özelliği aktif haldeyse kapatmalısınız.
  2. iPhone 8 ve daha üst düzey bir cihaza sahipseniz parlaklığı ortama göre ayarlayan True Tone ayarlarına bakabilirsiniz. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > True Tone özelliğini aktiflikten çıkarın.

Eğer bu basit işlemler sonucunda cihazınızda hala problem varsa başka yöntemler denemeliyiz. Peki ne yapabiliriz?

  1. Cihazınızın ekran kilidini açarak Ayarlar menüsüne girin.
  2. Daha sonra Genel > Erişilebilirlik > Ekran Kolaylıkları adımlarını takip edin.
  3. Renk Filtrelerine grin.
  4. Karşınıza çıkan seçeneklerden ‘’Renk Tonu’’ olana dokunun.
  5. Daha sonra ekranı biraz aşağıya kaydırın ve Yoğunluk çubuğunu en başa kadar getirin. Hemen sonrasında Renk Özü çubuğunu sağa sola doğru kaydırmaya başlayın. Eğer ekranınız çok maviyse sarıya doğru, çok sarıysa maviye doğru kaydırın.

Bu işlemlerden sonra telefonunuzun renk problemi tamamen ortadan kalkacaktır. Eğer problem kaldıysa cihazınızı servise göndermenizde fayda olacaktır.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir