Facebook’ta Silinen Mesaj ve Paylaşım Nasıl Geri Getirilir?

Günümüzün en sık kullanılan sosyal medya platformu olan facebook, paylaşım ve mesajlaşma yaparak çevremizdeki insanlar ile iletişim kurmamıza olanak sağlıyor. Bazen, eski mesajlaşmalarımızı ve sildiğimiz paylaşımları geri getirmek için yöntem arıyoruz. Lakin, Facebook’u sık kullananların bir çoğu, silinmiş mesaj ve bilgilerin bir daha geri getirilmeyeceğini düşünüyor. Aslında durum öyle değil. Facebook’ta silinen mesajları ve paylaşımları geri getirebiliyoruz. Peki ama nasıl? İşte cevabı!

Yaptığımız her aktiviteyi arşivleyen Facebook, bunu kullanıcılar olarak bizlerin ulaşmasına da olanak sağlıyor. Bunun en basit yöntemi, Facebook profilinizde yer alan “Hareket Dökümü” bölümünden geçmişe doğru gitmeniz. Bu yöntem esnasında herhangi bir indirme işlemi yapmayacağınız için en basit yöntem bu olmaktadır. Ancak, mesajlarınızda geçmiş tarihe gitmeniz için verilerinizi bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir.

Profilinizin sağ üst köşesinde yer alan Hesap Ayaları bölümünde yer alan “Genel Hesap Ayaları” sekmesinin en altında Facebook verilerinin kopyasını indir butonunu göreceksiniz. Bu bölüme tıkladığınızda “Bilgilerini İndir” başlıklı bir metin ile karşılaşırsınız.

Karşınıza açılan sayfadan “Arşivimi başlat” butonuna tıkladığınızda, “İndirmemi İste” başlıklı bir onay butonu açılarak sizden şifrenizi girmenizi ister. Burada da “Arşivimi Başlat” onayı verip, şifrenizi doğru girdikten sonra “Kişisel arşivin oluşturuluyor. Hazır olduğunda e-posta ile bilgilendirileceksiniz” uyarısı karşınıza çıkar.

Birkaç dakika sonra e-posta kutunuzu kontrol ettiğinizde facebook arşivinizin oraya mail olarak geldiğini görürsünüz. Gelen mailde ilgili bağlantıya tıklayıp, son bir kez daha şifrenizi girerek arşivinizi bilgisayarınıza indirebilir, tüm facebook geçmişinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir