Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?


Sosyal medyanın günümüzde ne derece yoğun bir şekilde kullanıldığı ve ne denli fazla sosyal medya platformlarının günümüzde varlığını sürdürüğü ortada. Pek çoğumuzun sosyal medya olarak açtığı ilk hesabı da şüphesiz Facebook’dur. Peki Facebook hesabını açması gibi gerektiğinde silinmesi de gerekebilir. Her ne sebepten olursa olsun Facebook hesabınızı silmeniz son derece kolaydır. Milyarlarca üyeye sahip olan Facebook’dan hesabınızı silmek için https://www.facebook.com/help/delete_account bu adrese tıklayın ve açılan sayfada şifrenizi girerek sizden istenilen görselin seçimini veya seçimlerini yapınız. Sonrasında onay vererek hesabınızı kalıcı olarak silmiş olabilirsiniz.

Hesabınızı silmeniz halinde tüm kişisel bilgileriniz, gönderileriniz, fotoğraflarınız ve hesabınıza dair her türlü bilgi kalıcı olarak silinecektir. Bunu bilerek uygulamanız halinde herhangi bir sorunla karşılaşmadan hesabınızı silebilirsiniz. Hesabınızdan yedeklemek istediklerinizi de silme işleminden önce bilgisayarınıza https://www.facebook.com/settings bu adresten yedekleyebilir, böylelikle kalıcı olarak silinecek olan verilerin yedeklemesini gerçekleştirebilirsiniz.  Kopyasını bilgisayarınıza indirmenize olanak sağlayan Facebook bu konuda da sizi uğraştırmamaktadır. Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir sorusuna da bu yazımızda böylelikle gayet net bir cevap vererek, hesabınızı nasıl sileceğinizi, ne kadar kolay olduğunu öğrenmiş oldunuz. Facebook hesabını kullanmadığınız yada virüs girdiği için siliyor olabilirsiniz, her ne sebepten siliyorsanız silin Facebook buna hiçbir engel çıkarmamaktadır. Kalıcı olarak hesabınızı Facebook’dan siliyor ve tamamen kaldırmakta olduğunu sildiğinize uygulamalı olarak gayet net bir şekilde görüyor olacaksınız.

You may also like...

2 Responses

  1. MERT dedi ki:

    Facebookta son dönemde hesap donduranların sayısı oldukça arttı. Facebooku tamamen kaldırmak ise biraz uğraşlı görünüyor. Ama deneyeceğim.

  2. Edipcan dedi ki:

    Hesabın kalıcı olarak ortadan kaldırılmasının mümkün olduğunu bilmiyordum doğrusu. En fazla ”dondurma” seçeneği ile Facebook ile bir süreliğine bağlantıların koparıldığını biliyordum. Gerçi 2009 senesinden beri bende hesabımı dondurmuşum mesela. Belki de kendi kendine silinmiştir bile, bilemiyorum.

    Bu tarz bir yazı, dondurmak yerine direk silmek isteyenlerin bayağı işine yarayacaktır. Ellerinize sağlık..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir