Android Kurucusundan Beklenen Duyuru Geldi

Android’in kurucusunun çıkacak olan yeni telefonu Essential Phone artık resmen duyuruldu! Tasarım konusunda çok şık olan telefon ekranı daha önce görmediğimiz bir ekran-gövde oranına sahip. Telefonun tüm detayları ve özelliklerini bildiğimize göre artık incelemeye geçelim.

Cihaz Samsung Galaxy S8’in ekranından bile daha az çerçeveye sahip ve bu ekran oldukça geometrik bir tasarıma sahip. İşlemci olarak tercihini Qualcomm Snapdragon 835’den yana kullanmış. 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolamaya sahip olan telefon tüm operatörler ile sorunsuz çalışıyor.

Telefonun alışılmamış bir sadeliği var üzerinde logo bile yok. Çerçeve olarak titanyum ve seramik kullanılmış. Firma sağlamlık testi sonuçlarında oldukça sağlam olduğunu iddia ediyor. Alüminyum çerçeveler gibi darbelere dayanıksız olmayan bu çerçeve, telefonu elinize aldığınızda sağlamlık konusunda içini rahatlatıyor.

Telefonun kamerasına değinmeden geçemedik. Essential 360 derecelik bir kamera deneyimi sunuyor bizlere. Firma manyetik konnektörlerle veri aktarımını kullanacağı yeni bir ekosistem kurma hedefinden bahsediyor.

Telefonun kulaklık girişi bulunmuyor. Bunun yerine iPhone 7 ve üzeri serilerde gördüğümüz şekilde kablosuz kulaklık ya da şarj yuvasından çalışan kulaklık ile kullanılacak. Firma telefonun kutusundan kablosuz kulaklık çıkacağını da söylüyor. Eğer bu söyledikleri doğru ise gerçekten bir ilk olacak.

Arka kameranın yan tarafında bulunan 2 adet pin girişi var. Bu pin girişleri özel kulaklıkların tasarlanıp kullanılmasına olanak sağlıyor. Arka kamerasının 13 MP çözünürlükte olması biraz canınızı sıkabilir ama cihaz ile çekilen fotoğraflar yayınlandığında performansını görmüş olacağız.

Telefonda arka kamerası 4K videolar çekebiliyor. Ön kamera olarak 8 MP çözünürlükte bir ön kamera kullanılmış. Fiyat olarak 700 dolar olacağı söylenen bu telefon özelliklerine baktığımız zaman gerçekten uygun bir fiyata sahip.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir