Android Kilit Ekranında Mesajın İçeriğini Gizleme Nasıl Yapılır?

Android telefonlarınızda SMS, Whatsapp ve Facebook gibi uygulamalardan aldığımız bildirimler, telefonumuzun ekranına düşebiliyor. Telefon kilit ekranına düşen bildirimlerin başlığı ve içeriği az da olsa dışarıdan okunabiliyor. Bu durumdan şikayetçi olan kullanıcılar, bildirimleri nasıl gizleyeceklerini bilemiyorlar.

Kilit Ekranı Bildirimleri Nasıl Gizlenecek?

Telefonunuza gelen mesajlar ve bildirimler, kilit ekranımda gözükmesin istiyorum diyorsanız birkaç basit adımla bu yoldan kurtulmanız mümkün olacaktır. Bazen kilit ekranınıza düşen bildirimler, başkaları tarafından görülmemesi gereken mesajlar ve bildirimler olabiliyor. Kilit ekranınızı açtığınızda ise karşınızda bu durumla karşılaşınca ister istemez canınız sıkılıyor. Bu durumu bir daha yaşamamak için takip edeceğiniz birkaç basit yol bulunuyor.

Android Nougat Sistemi İçin Bildirim Gizleme

Android Nougat işletim sistemli cihazınızda bildirimleri gizleyebilmek için önce Ayarlar sekmesine girmelisiniz. Ayarlar içerisinde bulunan Kilit Ekranı Ve Güvenlik seçeneğine dokunduğunuzda, Kilit Ekranındaki İçerik seçeneği karşınıza çıkacak. Son olarak bu seçeneğe girerek İçeriği Gizle bölümünü aktif etmeniz yeterli olacaktır.

Android Marsmallow Sistemi İçin Bildirim Gizleme

Android cihazınızın işletim sistemi Marsmallow ise, bu işlem Nougat’a göre biraz daha farklılık gösterecektir. Telefonumuzdan yine Ayarlar sekmesine gireceğiz. Ayarlar sekmesinden Ses ve Bildirimler menüsüne dokunarak, Kilit Ekranındaki Bildirimler menüsüne geçiş yapacağız. Son menüye ulaştığımızda ise İçeriği Gizle seçeneğine dokunarak kilit ekranı bildirimlerini kapatmış olacağız.

Bu adımları izledikten sonra kilit ekranınızda sadece hangi uygulamadan kaç adet mesaj aldığınız yazacak ve gelen mesajların içeriği kesinlikle kilit ekranına yansımayacaktır.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir