Instagram’da Takip Ettiklerim Kendiliğinden Artıyor, Ne Yapmalıyım?

Günümüz sosyal medya platformları arasında en popüler olan ve pek çok kişinin ilgisini çeken Instagram, sosyal medya kullanmayan kişilerin bile ilgisini çekmektedir. Kullanıcılar, Instagram sayesinde kendi çekmiş oldukları fotoğrafları takipçileri, arkadaşları ile anlık olarak paylaşmakta ve onlardan beğeniler ve yorumlar almaktadırlar. Ancak Instagram’da bazı çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir. Bunlardan birisi ise takip ettiğiniz kişi sayısının kendiliğinden artması olabilir. Instagram hesabınızda kendiliğinden takip edilen hesaplar olabilir, bunun sebebi olarak sizin tarafınızdan izin verilen bir uygulama buna sebep olarak gösterilmiştir. Bunlar Instagram takipçi artırma, fal bak ve profilime kim baktı gibi uygulamalar olabilmektedir. Durduk yere sizin hiçbir etkiniz olmadan takip ettiğiniz sayfa sayısı otomatik bir şekilde artıp sizi şaşırtabilir, bunun da elbette ki çözümü vardır.

Instagram’da izin verdiğiniz uygulamaları kapamak için öncelikle uygulamaya giriş yapın ve sonrasında https://instagram.com/accounts/manage_access bu adrese gidin. Burada karşınıza izin vermiş olduğunuz uygulamalar çıkacaktır. Bu uygulamalarda Erişimi İptal Et seçeneği bulunuyordur. Buna tıklayarak uygulamanın hesabınıza olan erişimini ortadan kaldırabilirsiniz.Ayrıca şifrenizi değiştirmenizi de önermekteyiz. Bu adımları eksiksiz bir şekilde uygulayarak profilinizde, hesabınızda durduk yere takip ettiğiniz kişi, sayfa sayısının artışının önüne geçebilirsiniz. Böylelikle izniniz dahilinde olmadan hiçbir takip edilen sayfa sayısı olmayacak ve haberiniz olmadan hiçbir hesabı takip etmiş olmayacaksınız. Hesabınızda yetki sahibi olan, izin sahibi olan uygulamaların izinlerini ortadan kaldırmanız yüksek ihtimalle sorunu ortadan kaldıracaktır.

Ayrıca Google Chrome’da adres çubuğuna chrome://extensions/ yazın ve yüklü eklentileri kontrol edip, güvenmediğiniz eklentileri tek tıkla kaldırın.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir