Yüzme Nasıl Öğrenilir? Kısa Sürede Yüzme Öğrenmek

maltepe-yuzme-havuzu-660x330

Yüzmeyi öğrenmeden önce yüzecek kişilerin suyu sevmesi gerekiyor, yoksa ben yüzmeden de suya girmeden de hoşlanmam sadece acil durumlar olursa, onları kurtarayım diye öğrenilmez. Bu konuda anlaşalım ve kendimizi suyun o eşsiz kollarına bırakmaya da istekli olalım. Bu aşama halledildikten sonra yüzmeyi iyi bilen bir yakınımızdan ya da kendimiz uğraşarak öğrenebileceğimiz gibi bunun en kısa yolu eğer maddiyat konusunda sıkıntımız yoksa bir yüzme kursuna gitmektir.  Genellikle 6 veya 8 seansta öğretebilir kurslar bulunmaktadır. Burada kursun yanında etkili olan diğer faktör yüzmeyi isteyenin çabası, korkusu ve başarısına bağlıdır.

İster kurs olsun ister kendimiz öğrenmek için çaba gösterelim, suyla karşılaşınca bizi bekleyen noktalar vardır. İlk öncelikle çoğu kişiler suyla karşılaştıklarında korkar ve suyun kendilerini çektiklerini düşünürler. Bir hayli çırpınırlar kurtulmak isterken, ne kadar çırpınırlarsa o kadar da batarlar. Bu noktada biraz sabırlı biraz da cesaretli olmak gerekir. Kursa gidenler bu noktada daha avantajlı olup, uzman eşliğinde öncelikle kulaç atmadan başlayarak, bunu pekiştirmeyi öğrenirler. Suyun yüzeyinde durmayı ve kulaç atmayı öğrendikten sonra kısmen yüzmeye başlanmış demektir. Yüzme eylemi de aynı bisiklete binmek gibi pekiştirerek gelişen ve özgüven kazanılan bir durumdur.

Yüzmeyi isteyen kişi sık sık öğrendiği bilgileri tekrarlamalıdır. Tabi bunda suyun sıcaklık ve soğukluğu da önemlidir. Çok soğuk ya da çok sıcak sular yüzme kalitesini bir hayli etkilemektedir. Eğer kişi kısa sürede öğrenmek istiyorsa, kolluk takıp ilk önce suyun yüzeyinde durmaya çalışmalı sonra tek kolunu çıkarıp bu işlemi aynen tekrar etmeli, sonrasında iki kolluğu da çıkarıp uygulamalıdır. Bu işlem yüzmeyi bir hayli hızlandıracaktır. Normal yüzme öğrenildikten sonra çeşitli yüzme teknikleri öğrenilebilir.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir