Yanlış Hesaba EFT Yapılırsa Ne Olur?

Gün içerisinde bankacılık işlemlerimizi yaparken, para gönderme veya alma işlemlerinde hem havale hem de eft yöntemlerini kullanabiliyoruz. Tabii ki insanlarımız, bu havale ve eftleri gönderirken bazı zamanlar dalgın olabiliyor ve gönderdiğimiz para yanlış alıcının eline ulaşabiliyor. Peki bakalım yanlış hesaba eft yapılırsa ne olur, yapılan eft işlemini nasıl geri çevirebiliriz?

Havale İşlemleri İade Edilebilir

Bankacılık işlemlerinin önünde gelen havale işlemleri, yanlış kişiye bile uygulansa kolaylıkla iade sağlanabilir. Çünkü havale işlemi, aynı bankanın bünyesinde gelişen bir para transfer yöntemidir. Fakat eft işlemi, başka bankadan diğer bankaya gerçekleştirildiği için eft yanlışlığı birçok insanımızı da tedirgin etmektedir. Peki yanlış eft sırasında ne yapmalıyız?

Havuzda Bekletme veya İade

Yapılan herhangi bir eft işleminde alıcı adı soyadı ve Iban numarası uyumsuzsa, bu eft transferi banka bünyesinde kesinlikle gerçekleşmez. Gerçekleşmeyen işlem sonucunda da para, gönderen hesaba geri iade edilir. Bunun yanı sıra hem Iban bilgileri hem de alıcı bilgileri doğruysa fakat alıcı ad ve soyadında ufak hatalar varsa, eft işlemi banka havuzunda bekletilir ve işlem gerçekleşmez. Ancak telefonla teyit edebilirseniz yanlışlık düzeltilir ve işlem sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.

Eğer eft işlemi yanlış kişiye yapılmışsa ve paranız karşı tarafa ulaştıysa, alıcının onayıyla beraber paranız geri sizin hesabınıza gönderilir. Bu sebepten banka yoluyla, alıcıyı uyarmanız ve durumu anlatmanız gerekebilir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir