Volvo XC40 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Volvo XC40 Alınır Mı?

Volvo XC40 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Volvo XC40 Alınır Mı?

2019 yılının başı ile birlikte otomobil severlerle buluşacak olan 2018 yılının en iyi otomobili Volvo XC40, İtalya’da yeni modelini yeni özellikleri ile tanıttı. Ailenin en küçüğü olarak bilinen model fiyat açısından ‘’ulaşılabilir’’ bir fiyatta olması nedeniyle ülkemizde tercih edilirken; tasarım ve donanım açısından Volvo ailesindeki diğer üyelere ait özellikleri taşıyor.

Başlangıç fiyatı yaklaşık 22 bin dolar olan aracın, vergilerden dolayı 30 bin dolar civarında bir fiyattan satılması beklenirken; farklı renk ve jant seçenekleri sayesinde de özellikle gençler arasında çok sevilen bir model olarak tercih edileceğe benziyor.

Ön ve arka tasarımları ve kokpit özelliklerine bakıldığında XC60 ve XC90 modelleri ile benzerlik gösteren XC40, sahip olacağı gelişmiş iletişim ağı sayesinde tüm Volvo araçlarla da iletişim kurabiliyor.

Volvo XC40 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Volvo XC40 Alınır Mı?

Volvo XC40 Genel Özellikleri   

Volvo’nun klasik SUV özelliklerine sahip olan XC40, 2016 yılında çıkarılmış 40.1 konseptinden izler taşırken; arka ışıklandırma ve Thor’un çekici ışıklandırmaları ile benzerlik gösteriyor.

17 farklı tavan ve gövde rengi bulunan Volvo XC40, ‘’hareketli ve sportif’’ bir model olarak değerlendiriliyor.

İç kabinindeki özellikleri açısından büyük kardeşinden etkilenen Volvo XC40, orta konsol ve multimedya ünitesi ile havalandırma kanalları, direksiyon gibi özellikleri açısından izler taşıyor. Koltuk tasarımı olarak klasiklikten vazgeçilmeyen model, herhangi bir değişikliğe gitmeyi de şuan için düşünmüyor. Tek fark ise, dışarıda kullanılan renkliliğin iç döşeme açısından da kullanılmasıdır.

XC40 modelinde dikkati çeken en önemli özellik fren sistemleridir. Otomatik fren sisteminin tercih edildiği modelde, fren sistemi sayesinde yoldaki hareketli tüm cisimler hemen algılanıyor.

Volvo XC40 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Volvo XC40 Alınır Mı?

Volvo XC40 Teknik Özellikleri

Volvo tarafından geliştirilmiş olan üç silindirli motor tercih edilirken, 1,5 litrelik motorun araçta kullanıldığı görülüyor. Çift motor teknolojisi ile uyumlu hale getirilmesi, XC40 için plug-in hibrid modelinin de geliştirileceği ön görülüyor.

2019 model Volvo XC40, üç farklı paket halinde otomobil severler için satışa sunulacak.  Momentum, Inscription ile R-Design adı verilen paketler arasında özellikler değiştiği gibi fiyatlarda değişecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir