Tenis Ayakkabıları Neden Gereklidir?

Ayakkabılar her zaman için önemlidir, ayaklar insanın tüm yükünü sırtlanmaktadır ve bundan dolayı da iyi bir ayakkabı tercihi vücut için çok büyük yardımcıdır. Tenis ayakkabıları da tenis oynarken vücuda oldukça yardımcı olmaktadır.

Bir ayakkabının gerekliliği yapılan işle doğrudan alakalıdır. Ayakkabılar her zaman için ayaklarımızı iyi hissettirmek için vardır. Yaptığımız işe göre de ayaklarımızın çektiği yük, zorluk artmaktadır. Koşu yapan birisi ile, doğa sporları ile uğraşan birisi ile sadece yürüyüş için ayakkabı kullanan birisinin ayakkabı tercihleri bir olmamaktadır. Her konu için ayrı bir ayakkabı gerekmektedir çünkü ayakkabılar çeşitli ihtiyaçları kapsayıcı şekilde tasarlanmaktadır. Bundan dolayı tenis ayakkabısı gereklidir çünkü bu ayakkabılar yüksek hareketliliğe dayanıklıdır ve ayakları bu konuda rahat ettirir.

Tenis Ayakkabıları ile Ayakkabıyı Düşünmeye Gerek Yok

Tenis oynarken  tenis ayakkabıları kullanılıyorsa ayakkabıyı düşünmeye gerek kalmamaktadır. Diğer türlü kullanılan spor ayakkabılar da tenis oynarken tam anlamıyla rahatlığı sağlayamamaktadır ve tenis oynarken girilen hareketli, tempolu çabaya karşı bu ayakkabılar dayanamayabilir. Bundan dolayı da tenis ayakkabısı kullanmak eğlenirken, eğlenceli bir şekilde sporu yaparken ayakkabıyı değil sadece oyunu düşünmeyi sağlar. Oyundan zevk almak için farklı şeyleri düşünmemek ve doğrudan oyuna odaklanmak gerekir. Bunun için de odağı bozacak hiçbir şeyin olmaması gerekir, ayakkabıda yaşanacak bir sorun odağı oyuna verememeye sebep olmaktadır.

Farklı Kort Tiplerine Göre Farklı Tenis Ayakkabıları Tercihi

Tenis oynamak için farklı kortlar bulunmaktadır. Sert zeminli kortlar, toprak zeminli ve çim zeminli kortlar bulunmaktadır. Değişen özelliklere göre de kullanılacak olan ayakkabı tercihi değişebilir. Ayakkabılar tamamen şartlara göre değişiklik göstermektedir. Her arazide farklı ayakkabı kullanılabilir, her şart için farklı ayakkabı kullanılabilir yani ayakkabı tercihleri oldukça büyük çeşitliliğe sahiptir. Zemine göre ayakkabıların taban kısımları farklılık göstermektedir, bundan dolayı hangi zeminde oyun oynanıyorsa o zemine uygun tabana sahip bir ayakkabı tercihi çok yerinde olacaktır. Böylece zeminden kaynaklı sorunlar ortadan kalkmaktadır, tenis ayakkabısı zemine göre seçilmediği takdirde zeminden kaynaklı çeşitli problemler ortaya çıkıp rahatsızlık verebilir.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir