Subay Maaşları Ne Kadar? Rütbelere Göre Subay Maaşları

Hala ülkemizde yoğun bir şekilde faaliyetlerine devam eden subaylarımız Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı altyapısında çalışmaktadır. Sürekli yeni subay alımlarının yapılmasıyla beraber, subaylarımızın maaşları da merak konusu olmaya başladı. Bakalım subaylarımız, ne kadar maaş alıyor?

Subay Maaşları

Subay maaşları rütbelere göre değişmektedir. Üniversiteyi bitirerek uzun dönem boyunca asteğmen olmak için müracaat eden ve bir yıl boyunca asteğmen görevi yapan subay adayları 3.800 lira civarında maaş almaktadır. Bu rütbenin bir üst rütbesi olan teğmenler ise 4 bin liranın daha da üstünde maaş almaktadır.

Belirlenen bu rütbe maaş sistemleri üsteğmen 4.300 TL, yüzbaşı 4.500 TL, binbaşı 4.700, yarbay 5.600 TL ve albay 6.400 TL olarak devam etmektedir.

Rütbelere göre dağılan maaş sistemleri bu şekilde belirlenmiştir ve uzun zaman boyunca herhangi bir değişiklik olmamıştır. Belirttiğimiz maaşlar net olmasına rağmen, bazı nedenlerden dolayı net maaşlarda değişiklikler olabiliyor. Personelin çocuk durumu, görev yaptığı şehir, ailevi durumu ve buna benzer nedenlerden dolayı personellerin maaşlarında ufak çaplı yükselmeler meydana gelebiliyor. O yüzden yazdığımız fiyatlara bakacak olursa, değişen maaşlarla pek fark olmayacağını belirtebiliriz.

Son olarak Albay’dan daha üst rütbelilerin çok daha fazla maaş aldıklarını söyleyebiliriz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir