Starbucks Çalışma Şartları ve Maaşları

Günümüzün popüler mekanlarından birisi olan Starbucks’ta çalışmak özellikle öğrenci gençlerimizi biraz daha rahatlatabilir. Peki Starbucks başvuru süreci, çalışma şartları ve maaşları ne şekilde ilerleme gösteriyor?

Starbucks’ta Barista Maaşlar ve Şartları

Vardiyalı bir sisteme sahip olan Starbucks, çalışanlar için yaklaşık 8 saat çalışma şartı barındırmaktadır. Tabii ki bu personel durumuna ve yoğunluğuna göre de değişebilir. İlk başlangıçta kısa bir eğitimden geçerek kısa sürede ortama alışabilir ve rahat bir çalışmaya başlayabilirsiniz. Aynı zamanda sigorta ve yıllık izin gibi imkanlardan da faydalanabilirsiniz.

Starbucks Mesai Çeşitleri

Starbucks’ta maaş çeşitleri çalışma saatine göre değişiklik gösterebilir. Full time, part time ve barista yönetici gibi çalışanların maaşları birbirinden farklılık gösterebilir. Full time çalışan çalışanlar, asgari ücretin biraz üzerinde maaş alırken, part time çalışanlar ise çalışma saatine bakılarak maaşlarını alırlar.

Starbucks  Mülakatı ve Alım Süreci

En hızlı alım süreci, bizzat yapılan başvurularda yaşanmaktadır. İnternet üzerinden yapılan başvurular, çok fazla bekletilir ve çoğu zaman yanıtsız kalabilir. En iyisi, kendinize güzel bir imaj yaratarak ve kendinize güvenip bizzat başvuru yapmanızdır. Mülakat sırasında olumsuz yanıtlar vermeniz, çalışmanızın önüne geçebilir. Başvuruya ve sorulara mutlaka pozitif bir yaklaşım sergilemelisiniz. Ayrıca işe başladığınız andan itibaren başınızda duran ve sizi takip eden yönetici pozisyonundaki çalışanlar, hakkınızda olumsuz bir şey gördüklerinde bunu şirkete iletirler. Bu yüzden çalışırken prensipli davranmanızda fayda var.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir