Siteye Hacklink Eklendiği Nasıl Anlaşılır?

hacklink-nedir-1000x300

Eğer bir web siteniz varsa, çok farklı şekillerde denetimleri düzenli olarak yapmanız, düzenli içerik girmeniz şart. Elbette tanıtımlar yapmak da gerekli. Ancak sitenizi sizden habersiz kullanıyorlar da olabilir. Bu tip durumlar son zamanlarda bazı açıklardan kaynaklanarak aktif şekilde karşılaşılan bir durum. Olayın adını belirlersek “Hacklink” diyebiliriz. Birçoğunuzun ilk kez karşılaştığı bu terim, web sitenizi izinsiz olarak kullanılması ile oluşuyor. Bilgisayarınız, alan adı sunucunuz ya da farklı tarayıcılar ile sitenizin organiğinde yapılabilen bu tip linklemeleri sizin bulmanız da imkansız. İlk bakışta fark edilmeyen bu linkelemeler, arama motorlarının örümcekleri tabir edilen botlar tarafından anda fark edilerek, sitenizin banlanmasına ya da değer kaybetmesine neden olabiliyor.

hacked-websites-used-in-black-hat-seo-campaign-redirecting-users-to-adult-sites-502340-2

Hacklink Kontrolü Nasıl Yapılır?

Tüm bu nedenlerden dolayı, sitenizde barınan kötü niyetli kişilerin koyduğu linkleri bulup, bertaraf etmeniz gerekiyor. Aslında haberiniz olmadan alınan bu backlink uygulaması, birçok site sahibinin de ciddi canını sıkan bir durum.

ftp tabanlı programları bu kötü linkleri yakalamak için kullanabilirsiniz. Dosyalarınıza girerek, düzenlenme ve değiştirme tarihleri kontrol edilebilir. Bu şekilde yaptığınız son değişiklikler nazara alınarak, sitenizde oluşturulan dosyaları bulabilirsiniz.

Bir diğer hacklink bulma yöntemi ise tarayıcınız vasıtası ile yapacağınız kolay bir işlemden oluşuyor. Kaynak kodlarına ulaşacağınız web sayfasında, özel bilgilerinizin bulunduğu alanlara bir göz atabilirsiniz. Sizin eklediğiniz bilgilerin haricinde farklı bir değişim, link ve benzeri bileşen görürseniz hemen bunları silebilirsiniz. Bu şekilde kaynak kodlarında bulunan ve illegal olan linkleri anında yok etmeniz, sitenizi kurtarmanız mümkün.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir