Şirket Kuracak Girişimcilere 4 Altın Tavsiyem!

Girişimciler, girişimlerini gerçekleştirmek amacıyla şirket kurma hayalleri beslerler. Yanlış planlama, yanlış fikir, yanlış bir başlangıç; sonradan bir külfete dönüşebileceğini unutmamalısınız. Kısacası birtakım girişimler şirket olabilir ama bir fazlası muhakkak şirket olarak adlandırılamaz.

Buradaki şirket kavramını aman anonim şirket ya da limited şirket olarak düşünmeyin, var olan piyasası yerinden oynatabilecek ticari organizasyon olarak dirayetlendirin.

Uber’ı düşünün örneğin geleneksel taksi sektörüne yeni bir çözüm getirdi. Uber amacıyla şirket diyebiliriz ama Uber’ın ABD’de kopyası olan Juno amacıyla aynı şeyi söyleyemeyiz. Bir meseleye yeni bir çözüm getirmedi, yalnızca var olanın üzerine bir şeyler ekleyip onu pazarlıyor.

Dünyaya yenilikçi fikirler yayınlayan her girişim bir şirkettir demek galiba en doğrusu. Aşağıda şirket olabilmeniz amacıyla gerekli olarak gördüğümüz 4 maddeyi sıralayacağız. Buyrun, birlikte inceleyelim.

Üretin ve  Dirayet Yaratın

Bu maddede “yeni” ve “yaratıcı” kelimeleri üzerinde duracağım. Kafe açmak bir dirayet olabilir ama bir yerde var olan kafeyi yanı sıra kopyalamak ne yaratıcıdır ne de yenidir. Şirket olabilmek amacıyla bir bozukluğu bulup bunun çözümü amacıyla tamimiyle yeni bir yol bulmalısınız.

Yatırımcılar Neden Sizi Tercih Etmeli?

Bir yatırımcı bulunduğunuzu düşünün. Başkasından kopyalanan ve büyük ihtimal ile çok çok rakibi olan bir girişime mi yoksa hiç rakibi olmayan ve sektörde yeni olan bir alanda çalışan girişime mi yatırım yaparsınız? Yani yatırımcılar da şirket olabilecek kapasitedeki girişimlere yatırım yapar. Bunun riski çok olabilir ama yatırımcılar da risk almadan başarılı olamayacaklarının en az sizin kadar farkında.

İş Modellerini Takip Edin

Online kıyafet satma yada kuru temizleme gibi fikirler günlük yaşam amacıyla mühim olabilir. Ama bu tarzda olan iş modelleri yenilikçi değildir. Yeni bir firma yaratmanın ilk ve en önemli aşaması yeni ve eşi benzeri olmayan bir iş modeli yaratmaktır diyebiliriz. Bu yüzden yenilikçi bir fikir bulmaya ve bu fikrin üzerine yoğunlaşmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Analiz Önemli Süreklilik Kazanın

Girişimler yeni bir alanda ilk açıldığında daha evvelce ortada bir veri olmadığı amacıyla sıhhatli bir test sürecinden geçmezler. Ortada daha evvelce denenmemiş bir şey varken bunun başarı ölçütlerini saptamak de büyük bir uğraş.

Bu yüzden işi gerçekte bilen bireylerin yönlendirmeleri yada testleri çok mühim. İşiniz yeni olabilir ama tecrübeli şahıslar başarı ölçütlerini rahatlıkla saptayabilir.

Sonuç olarak, illa şirket olmanız gerekiyor diyemem. Şirket özelliği taşımayan ama gerçekte güzel işler yapan girişimler de var. Ama eminim ki hepimizin olmak istediği girişimci tarzı şirket olmak üzerine.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir