Samsung Kırmızı Ekran Sorunu ve Çözümü

Samsung, büyük bir ilgiyle S8 ve S8 Plus modellerini tanıtmıştı. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan cihazın ufak tefek problemleri de hala devam ediyor. İlk olarak Bixby sanal asistan hakkında çıkan problemler, birçok kullanıcıyı hüsrana uğratmıştı. Yeni çıkan bir problem ise, cihazın kırmızı ekran problemiyle alakalı. Daha öncelerde de bu problem, kullanıcıların şikayetleri üzerine şirket tarafından değerlendirmeye alınmıştı. Kırmızı ekran olayının bir problemi ifade etmediği için de şirket, cihazların toplatılmasına gerek duyulmadığını açıklamıştı. Yeni gelen şikayetler üzerine Samsung, kullanıcıları aydınlatacak yeni bir açıklama yaptı.

Kırmızı Ekran Donanımsal Bir Hata Değil

Samsung şirketine göre kırmızı ekran durumu, sistemsel veya donanımsal bir hata değil. Bunun sebebi ise, cihazın bulunduğu ortamla alakalı. AMOLED ekrana sahip cihazlar, bulunduğu ortama göre ekran renginde değişikliğe gidebiliyor. Geçtiğimiz günlerde iPhone 8 modeli için de AMOLED ekran kullanılacağı söylentiler vardı. Renk değişikliğinin asıl sebebi ise, kullanıcılara rahat bir deneyim sunmak olarak biliniyor. Yani siz, çok ışıklı bir ortama girdiğinizde cihaz ekran rengini değiştirerek gözlerinizi koruma amaçlı bir deneyim sunuyor. Kırmızı ekran problemi de bu durumdan kaynaklanıyor.

Bu ayarı değiştirmek için telefon menüsünden ayarlar kısmına girerek, ekran ayarlarından istediğiniz gibi ekran durumunu  kontrol altına alabilirsiniz. Samsung, önümüzdeki günlerde bu konuyla alakalı bir güncelleme getirecek. Güncellemeyle beraber kullanıcılar, renk detaylarını daha rahat bir şekilde ayarlayabilecek.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir