Özel Harekat Polisi Nasıl Olunur? Özel Harekat Polisi Olmak!

Polis Özel Harekat Timine katılmak için gereken şartlardan en önemlisi, 28 yaşını doldurmamış olmak ve askerlik görevini tamamlamış olmaktır. Peki Özel Harekat Polisi olmanın şartları nelerdir?

Özel Harekat Polisi Olmanın Şartları Nelerdir?

5 ana şart vardır. Bu şartlar ise;

  1. Askerliğin yapılmış olması gerekiyor.
  2. 28 yaşından gün alınmamış olması gerekiyor.
  3. En az lise mezunu olunması gerekiyor.
  4. Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi partiye üyeliğinizin olmaması gerekiyor.
  5. Erkek olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor.

Özel Harekat Polisi Nasıl Olunur?

Özel harekat polisi olmak için, Polis Akademisi tarafından yayınlanan ilanların takip edilmesi gerekmektedir. İlanlar yayınlandıktan sonra, yukarıda belirttiğimiz şartları sağlayan adaylar başvurularını yapabilirler. Yapılan başvurusu sonrası Polis Akademisi tarafından hem fiziksel yeterlilik, hem de sözlü mülakat için davet edilirsiniz. Özel harekat Polisi olmak için hem fiziksel yeterlilik sınavını hem de sözlü mülakatı başarıyla tamamlananız gerekmektedir. Bu sınavların tarihleri Polis Akademisi’ne ait internet sitesinden duyurulmaktadır.

Başarı ile tamamladığınız fiziksel yeterlilik ve sözlü mülakat sonrasında özel eğitiminize başlanılır. Fiziksel yeterlilik ve sözlü mülakat sonrasında eğitimler başlarken, adaylar tam teşekküllü bir devlet hastanesinde sağlık kontrollerinden geçerler. Sağlıksal olarak yeterli olmayan adaylar, bu aşamada elenirler. Aynı zamanda adaylar için özel güvenlik soruşturması başlatılır. Bu iki aşamayı da başarıyla tamamlayan adaylar, özel eğitim alacakları yere gönderilirler. Özel eğitimin başlaması, adayların Polis Özel Harekata katılmış olmalarını göstermektedir. Eğitimler tamamlandıktan sonra görev yerlerine atamaları yapılır.

Özel Harekat Polisi Ne Kadar Maaş Alır?

Özel Harekat Polislerinin maaşları görev yaptıkları şehre ve ilçeye göre farklılık göstermektedir. Çünkü ülkemizde görev bölgelerine göre tazminat miktarları farklılık göstermektedir. Ortalama bir maaş söyleyecek olursak da; özel harekat polisleri aylık 4500 TL ile 5000 TL arasında değişen bir maaşa sahiptirler.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir