Nokia 9, 8 GB RAM ile Geliyor!

Geçtiğimiz günlerde sizlerle beraber Nokia 9’un testlerde birçok rakibini geçtiğini incelemiştik. Şimdi ise gelecek olan Nokia 9’un netleşen bazı teknik özelliklerinden bahsedeceğiz.

Nokia şirketi yeni telefonu üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyor bu çalışmaların bir teste ihtiyacı olduğu için Geekbench ile testler yapmış ve bu testler aracılığıyla birçok özelliğini öğrenmiş olduk.

Geekbench testi sayesinde ortaya çıkan sonuçlarda telefonun özelliklerine bakınca Nokia’nın yeni telefonun üst seviye özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Bu üst seviye özelliklerin yanında 8GB RAM ile bizlere geleceğini öğrendik.

Cihazın Qualcomm tarafından üretilen üst seviye bir işlemciye sahip olduğunu biliyoruz. Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi ile geleceği de tahminlerimiz arasında. Bu performans canavarı olan amiral gemisi gücünü tam olarak Snapdragon 835 işlemciden ve 8GB RAM’den alıyor. Telefonun model numarası ya da ismi tam olarak bilinmiyor ama yaptığımız araştırmalar sonucunda Nokia 9 olacağını düşünüyoruz.

Bir diğer dikkat çeken özelliğine gelecek olursak, Nokia 9’da OZO Audio teknolojisi yani üç boyutlu ses deneyimi tabi bu ses deneyimi kulaklık için geçerli.

Nokia daha önceden çıkartığı akıllı telefonlarında gündemde olan birçok akıllı telefon üreticisine kafa tutmuştu ama elindeki modeller yeterli olmamıştı. Şimdi ise çıkartacağı amiral gemisi ile birçok markanın telefonuna kafa tutacağını şimdiden anlıyoruz. Bu amiral gemisinin bir seri olarak devam etmesini umuyoruz.

Nokia bizi eskiden olduğu gibi yılların telefonu havasını vermişti artık o eski havayı tekrar alacağız gibi görünüyor.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir