Narkotik Polisi Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadar?

Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü’nün en önemli şubelerinden bir tanesi Narkotik Şube’dir. Bu şube, ülkemizdeki uyuşturucu ile mücadelenin bel kemiğini oluşturmaktadır. Bu şubede görev yapan polisler Narkotik Polisi ünvanını alırlar. Peki narkotik polisi nasıl olunur? Narkotik polisi olmak isteyen adaylar nasıl bir yol izlemelidir? Bu makalemizde bu ve benzeri sorularınıza cevap vermeye çalışacağız.

Uluslar arası anlaşmalar ile ya da ülke içi üretim ile Türkiye genelinde uyuşturucu maddelerinin satışı, üretimi, kullanımı gibi alanlarda; engellenmesi için istihbarat edinme, değerlendirme, operasyon yapma, ifade alma ve soruşturma görevleri Narkotik Şube’de görev yapan narkotik polislerinindir. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi nüfus yoğunluğu fazla olan şehirlerde narkotik şube polislerinin istihbarat toplama, operasyon yapma gibi işlemleri bir hayli zaman almaktadır. Bu yüzde narkotik şube polisleri diğer şubelere oranla daha fazla mesai yapmaktadırlar.

Daha öncesinde kaleme aldığımız “Nasıl Polis Olunur?” makalesini okuyarak, polis olmanın her aşamasını inceleyebilir, nasıl polis olunacağı hakkında detaylı bir bilgi sahibi olabilirsiniz. Polis Akademisi’nde eğitim alarak görevlerine başlayan polisler, mesleklerindeki 2 yılı doldurduktan sonra amirlerinin verecekleri referans raporunun iyi olması durumunda dilekçe ile başvuru yaparak Narkotik Şube Polisi olabilirler.

Hem çocuklarımızın, hem de gençlerimizin kaliteli bir geleceğe sahip olabilmeleri adına gece gündüz çalışma yürüten narkotik polisleri, özellikle okul önlerinde, parklarda ve sokaklarda uyuşturucu madde kapsamına giren ürünlerin satışını önlemek adına çalışmalar yapmaktadırlar. Bu konularda fark ettiğiniz bir aktivite olduğunda 155’i arayarak narkotik şubeye ihbar vermeniz, ülkemizin gençliği adına oldukça önemli bir yere sahiptir.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir