Media Markt Çalışma Şartları ve Maaşları 2021

Ülkemizde uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Almanya asıllı Media Markt, ucuzluk perakendesi olarak bilinmektedir. Genellikle ülkemizdeki büyük alışveriş merkezlerinde kullanıcıların hizmetine sunulan mağaza, son dönemlerde Türk iş adamları tarafından da satın alınmaya başlandı. Fakat bu durum firmayı etkilememekle beraber, firma tam aksine yeni personel arayışına girerek şubelerini genişletmek istiyor. Peki Media Markt firmasında personel olarak çalışanların şartları nasıldır, ne kadar maaş alırlar?

Media Markt Çalışma Şartları

Media Markt bünyesinde personel olarak çalışmaya başladığınız zaman, günde 8.5 saat mağazada aktif olarak çalışmanız gerekecek. Tabii ki gün içinde verilen yemek ve çay molaları da bu süre zarfının içerisine dahil edilmiş durumda. Aynı zamanda diğer mağazalar gibi vardiyalı sistemle çalışan Media Markt, haftalık olarak vardiya sistemini de değiştiriyor. Mağaza, personellerine haftada bir gün izin vermekle beraber, bir yılı dolduran personellerine de 14+2 gün izin hakkı tanıyor. Açılış veya kampanya gibi durumlarda, mağaza müdürleri genellikle personellerin fazla çalışmasını istese de, ekstra çalışılan saat başına mesai ücreti alabiliyorsunuz.

Media Markt Maaşları

Firmanın maaşlarına göz attığımız zaman, yeni işe giren bir personelin aylık asgari ücretten %20 daha fazla maaş alabildiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda mağazada uzun süre deneyim olursa ve mağaza sizi severse, aylık maaşınız asgari ücretin %70’i oranında artış gösterebilir.

Primi usulüyle personel çalıştıran mağaza, belirlenen kotanın aşılmasıyla beraber personellerin tümünü primle ödüllendiriyor. Kısacası mağazada Prim + Yemek Ücreti + Maaş şeklinde imkanlardan faydalanarak çalışacağınızı belirtebiliriz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir