Makro Market Çalışma Şartları ve Maaşları 2021

İlk başlarda Ankara merkezli olarak açılan ve daha sonra da tüm Türkiye genelinde yayılma başarısı gösteren Makro Market, yeni şubelerini açmasıyla ürün yelpazesini de bir hayli genişletti diyebiliriz. Kısa sürede sağlam bir ciro yakalayan ve hızlı bir yayılma oranı gösteren Makro Market, 2018 yılında da personel alımlarına devam edecek. Peki Makro Market, bünyesine katacağı personelleri hangi şartlarda çalıştıracak ve ne kadar maaş ödeyecek?

Makro Market Çalışma Şartları

Makro Market bünyesinde günlük çalışma süresi 8.5 saat olarak belirlenmiştir. Belirlenen çalışma sürecine çay ve yemek molaları da dahil edilmiştir ve personellere haftada bir gün olmak üzere izin hakkı da tanınmıştır. Ayrıca firmada 1 yıllık çalışma süresini dolduran personeller, yıllık izin olarak 14+2 gün izin haklarını kullanabilirler. Vardiyalı bir sistemle çalışan Makro Market bünyesinde, kimi zaman akşam kimi zaman da sabah saatlerinde çalışacağınızı belirtelim.

Makro Market Maaşları

Makro Market bünyesinde reyon personelleri, kasiyerler ve temizlikçiler genellikle asgari ücret almaktadır. Kasiyerler ise, her ay maaşlarına ek olarak kasa tazminatı alabiliyor. Kasa tazminatı da asgari ücretin %5’lik kısmını kapsıyor. Ayrıca firmanın tüm şubelerde prim bazlı personel çalıştırdığını da belirtelim.

Makro Market bünyesinde manav, şarküteri ve kasap reyonlarına bakan personeller, yıllık tecrübelerine göre daha fazla maaş alabilmektedir. Tecrübeye göre alınan bu maaşların, asgari ücretten %50 daha fazlasına kadar yükselebildiğini söyleyebiliriz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir