LG Şebeke Sorunu Nasıl Çözülür?

LG telefonlarda, oldukça yayılan problemlerden birisi de şebeke sorunudur. Üretimden genellikle kronik olarak bu arızayla birlikte çıkan LG modellerinde, basit birkaç işlem sayesinde, şebeke sorununu çözebiliriz. Uygulayacağınız adımları, LG G2 modelinde LG G6 modeline karar aynı şekilde takip edebilirsiniz.

LG Şebeke Sorunu Nasıl Çözülür?

LG telefon kullanıcıları, genellikle şebeke ayarlarının bulunduğu bölümü bulmakta zorlanıyorlar. Bu işlemi, Ağlar/Daha Fazla seçeneklerini takip ederek rahatlıkla yapabilirsiniz. Eğer LG telefonunuzda meydana gelen bir şebeke problemi varsa, girdiğiniz menüden şebeke ayarlarını otomatik olarak yapılandırmalısınız. Bu sayede cihazınız, ağ ayarlarını otomatik olarak yapılandırır ve şebeke sorunu ortadan kalkabilir.

İlk olarak LG telefonunuzda, Ayarlar kısmına giriş yapmalısınız. Ağlar sekmesine kaydırma yaparak, alt kısımdan bulunan Daha Fazla seçeneğine dokunun. Şebeke ayalarını düzenleyebilmek için ‘’Mobil Şebekeler’’ menüsüne giriş yapacağız. Şebeke Seçimi menüsüne gelerek, algılamanın otomatik olarak yapılmasını sağlayın. Daha sonra Ağ modunu tercih edilen yani, ‘’Otomatik Gms Wcdma Lte’’ olarak ayarlayın.

Son olarak menüden çıkış yapın ve LG cihazınızın yeniden başlatın. Açılan cihazda büyük olasılıkla şebeke problemi ortadan kalkmış olacaktır. Eğer yine aynı sorun devam ediyorsa, SIM kart girişlerinize farklı hatlar takarak denemeler yapın. Yeni taktığınız hatlarda da şebeke problemi yaşanıyorsa, cihazınızın SIM giriş slotunda muhtemelen arıza vardır. Bu durumda da mutlaka bir teknik destek yardımı almalısınız.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir