Kredi Alabilmek İçin Findeks Notu Kaç Olmalıdır?

Siz de günün birisinde eğitim, tatil vb. masraflarınızı karşılamak amacıyla bireysel gereksinim kredisi, araba alabilmek amacıyla taşıt kredisi ya da ev alabilmek amacıyla amacı ile ihtiyaç kredisi müracaatında bulunabilirsiniz.

Elbette hangi sebeple kredi müracaatında bulunursanız bulunun kredi müracaatının olumlu netice vermesi amacıyla birtakım şartları yerine getirmeniz bankalar doğrulusunda beklenmektedir. Kredi müracaatınızın olumlu netice vermesi amacıyla yalnızca yüksek bir gelire sahip olmanız maalesef yeterli değildir. Bu proseste aniden çok ölçüt bulunuyor. Bu ölçütlerden biri de Findeks kredi notudur. Findeks notu olarak da adlandırılan bu notun iyi bir civarda olması size fazlası kapıyı açabilir.

Kredi kayıt bürosu bir şekilde bankayla alakası olmuş olan insanların kredi notunun tutulduğu bir bölgedir. Hemen derhal herkes iyi ya da kötü bir kredi notuna sahiptir. Bankaların da kredi verme aşamasında evvela aradığı ölçütlerden biri Findeks notunun yeterli seviyede olmasıdır. Fakat Findeks notunun kredi alabilmek amacıyla tek yeterli şey olmadığını da göz önünde bulundurmakta yarar var.

Findeks Kredi Notunun Belirlenmesi

Kredi kayıt bürosu bireylerin Findeks notunu belirlerken fazlaca faktörü göz önüne alır. Bu proseste pastanın yüzde 30 gibi bir dilimini bireylerin kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyip ödeyemediği belirler. Birey borçlarını derli toplu ödeyemediğinde kredi notu bundan olumsuz tesirlenerek düşerken, şahıs borçlarını derli toplu ödediğinde Findeks notu bundan olumlu tesirlenerek yükselir.

Kredi alabilmek istiyorum Findeks notum kaç olmalı diye soranlara direk şu not olmalı gibi bir yaklaşımla yanıt vermek mümkün değildir. Kredi notu yüzünden kredi alamamakla karşılaşmak istemeyen şahıslar durumu hazırda olan borçlarını sonlandırmalı ve bankalar ile temasını kesmemelidir. Çünkü ilişiği kesmek kredi notunun bulunduğu yerde seyretmesiyle neticelenecektir.

Bütün şunların yanı sıra Findeks notu 1300’den yüksekse kredi alma vakti boyunca Findeks notu engeline takılmanız pek söz hususu olmayacaktır.

Bilindiği üzere Findeks notu 0 ile 1900 arasında şahsa özel olan bir nottur. Bu aşamada 0 ile 700 arasında bir Findeks notuna sahip olan bireylerin Findeks notunun çok kötü bulunduğu dile getirilebilir. Yani bu şahıslar büyük ihtimal dahilinde kredi alma aşamasında Findeks notunun düşük olmasına engeline takılacaktır.

Siz de bireysel olarak kredi müracaatından evvelce Findeks notunun kaç bulunduğunu öğrenebilirsiniz. 900’den 1500’e kadar olan Findeks notu orta civar riskli olarak nitelendirilir. 1500 ile 1700 arasındaki bir Findeks notu da iyi civarda bir not olarak düşünülebilir. Zaten 1700’den 1900’e kadar olan Findeks notu da en iyi civar not olarak belirtilmiştir. 1700’den yüksek bir nota sahip olan bireylerin kredi alma aşamasında Findeks notu engeline takılması gibi bir hal söz hususu değildir.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir