İnstagram‘da Nasıl Canlı Yayın Yapılır?

Dünya’da en sık ve en yaygın kullanılan sosyal medya uygulamalarından bir tanesi de İnstagram. Facebook’un kendi özelliklerini geliştirmesi ve İnstagram’ın Periscope ile ortak çalışmalar yürütmesi sonrasında, özellikle 2015 yılı sonrası internet haberciliği gelişmiş, internet üzerinden yapılan canlı yayınlar bir hayli artmıştı. Facebook’un İnstagram’ı satın almasıyla birlikte artık İnstagram’da canlı yayın yapılabilecek mecralar arasında. Hem iOS, hem de Android işletim sistemli cihazlar vasıtasıyla, İnstagram Stories üzerinden canlı yayın yapmak mümkün.

Gün geçtikçe yenilenerek, eksiklerini kapatma ve gelişme anlamında müthiş bir başarı gösteren İnstagram, son yeni özelliği “Canlı yayın” ile de kullanıcılarının bir hayli ilgisini çekmeyi başardı. Şu an için, dünya genelinde tam manasıyla aktif edilmeyen bu özellik, çok yakında tüm dünyada aktif olarak kullanılmaya başlanacak.

Her gün 150 milyon’dan fazla kullanıcıyı bünyesinde ağırlayan ve her gün 1milyara yakın fotoğraf ve videonun paylaşıldığı İnstagram’da artık Canlı Yayın Yapma özelliği de var. Peki bu özelliği kullanmak için ne yapmak gerekir? İnstagram üzerinden nasıl canlı yayın yapılır? Gelin, bu soruları da birlikte cevaplayalım!

İnstagram’da Canlı Yayın Nasıl Yapılır ?

İnstagram’a yeni kazandırılan bir diğer özellik de “Hikayeler” özelliği. İnstagram canlı yayın özelliği de bu özellik ile bağdaştırılarak İnstagram Stories üzerinden kullanılıyor.

Eklenilen her fotoğraf ve videonun 24 saat içerisinde otamatik olarak yok olduğu hikayeler bölümü, aynı zamanda yeni gelecek güncelleme ile birlikte canlı yayın yapma imkanını da kullanıcılara sunacak. Süre ise, İnstagram’da paylaşılan videolar gibi kısıtlı bir süre ile değil, 1 saat ile sınırlandırılacak.

İnstagram’da canlı yayın yapmak için gereken ilk şey, İnstagram uygulamanızı güncellemek olmalıdır. Bu güncellemeyi yaptığınızda, ara yüzünüzün değiştiğini hemen fark edeceksiniz. Canlı yayın başlatmak için de ekranın sol üst kısmında yer alan kamera simgesine dokunmanız yeterli olacak. Açılan ekran üzerinden İnstagram Stories özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey “Canlı Video Başlat” moduna geçiş yaparak, İnstagram’ın canlı yayın hizmetini 1 saat süreyle kullanmak olacaktır.

Canlı yayına başladığınız anda takipçilerinize otomatik olarak bildirim ileten İnstagram, yaptığınız yayının bilinmesini sağlamaya çalışmaktadır. Canlı yayında olduğunuz sürede ekranınıza gelen yorumlardan beğendiğinizi olursa sabitleyebilir yada isterseniz yorumları kapatabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir