Hyundai İ30 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Hyundai i30 Alınır mı?

Hyundai İ30 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Hyundai i30 Alınır mı?

Güney Kore otomotiv devi olarak Hyundai, hatchbak segmentinde iddialı ve kaliteli bir alternatif olarak i30n fastback sayesinde piyasada büyük bir yer edinmeyi hedefliyor. Mevcut hatcbacklerden memnun olmayan kullanıcılar için iyi bir alternatif olarak sunulan i30n Nisan ayı itibarıyla kullanıcılarına tanıtıldı. Yüksek fiyatları nedeniyle daha önceden rağbet görmeyen araç, iç tasarımı ile birlikte makyajlanmış özellikleri ile 2019 model sayesinde algılarda değişiklik yapacağa benziyor.

2019 Hyundai i30 fiyat olarak dolar artışından etkilenirken, 145 bin TL gibi bir fiyatla satılacak.

Hyundai İ30 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Hyundai i30 Alınır mı?

Hyundai İ30 Genel Özellikleri

2019 Hyundai i30 Audi S3 Sportback, Volkswagen Golf R ile Ford Focus RS ile direk olarak rekabet içine girebilecek kadar donanımlı olması ile dikkatleri çekerken, rakiplerini zorlayacağı da ön görüler içerisinde yer alıyor.

Genel yapısına uyumlu farları, siyah zemin üzerinde üçlü mercek yapısı ile sistematik tarafını vurgularken; altıgen şeklindeki petek ızgara bölümünde kenarlardan ince krom uygulaması yapılmıştır.

Serinin mavi rengine bakıldığında tamponun bazı bölümlerinde karbon fiber kırmızısı şerit bulunmaktadır. Köşeler ile sis farlarının birleştiği yerler spor görünürken, kapak bölümünde kullanılan LED aydınlatma ise farklı ve şık görünüme neden olmuştur.

Aracın 2019 modelinde elektronik park freni ile beraber panoramik cam tavana ve hız sabitleyiciye yer verilirken; arka park sensörü ve akıllı park asistanı gibi özellikleri aynen korunmuştur.

Hyundai İ30 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Hyundai i30 Alınır mı?

Hyundai İ30 Teknik Özellikler

2019 Hyundai i30 modelinde ilk dikkati çeken motor özelliği olurken, 110 HP ve 116 HP 1.6 dizel motor seçenekleri ile satışa sunulacak. Ama Türkiye’de hangi modelin satılacağı henüz bilinmiyor.

2019 yılının sonunda Hyundai i30 modeli için DCT opsiyonunun ekleneceği ifade edilirken, 6 ileri manuel şanzıman ile kullanılacak bu özelliğin satışları olumlu anlamda etkileyeceği tahmin ediliyor.

Mevcut i30 modelinin tercih nedenlerinden olan yakut tasarrufu 2019 modelinde aynen korunurken, 100 km’lik bir mesafede 4,1 litre yakıt tüketiyor. 200 km gibi hıza sadece 10,2 saniyede ulaşan araç, 55 litrelik yakıt deposuna eşlik eden 1582 cc silindir hacmiyle sayesinde dikkat çekiyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir