Huawei Mate 9 Alınır mı? Özellikleri ve Fiyatı

mate9-main-1200x802

Huawei, herkes tarafından merakla beklenen akıllı telefonu Huawei Mate 9’u Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirdiği özel bir etkinlik ile geçtiğimiz günlerde tanıtmıştır. 20 MP + 12MP çift arka kamerası ve 4000 mAh batarya kapasitesi gibi özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Huawei Mate 9, Uzay Grisi, Ay ışığı Gümüş, Şampanya Altın, Mocha Kahverengi, Seramik Beyaz, Siyah gibi renk seçenekleri ile de pek çok farklı zevke hitap etmektedir.

IPS LCD 5.9 inç ekrana sahip olan Huawei Mate 9, Full HD görüntüyü kullanıcılarına sunmaktadır. Metal kasaya sahip olan bu akıllı telefon 190 gram ağırlığa sahiptir.

huawei-mate-9-colors

Huawei Mate 9’un en çok dikkat çeken özelliği 20 MP + 12 MP’den oluşan iki farklı arka kameraya sahip olmasıdır. Bu kameralar için Huawei Şirketi, profesyonel fotoğraf makinaları için lens üreten şirket Leica ile çalışmıştır. Çift arka kamerasının yanı sıra 8 MP’lik ön kamerası ile Huawei Mate 9, Full HD görüntü çekme kapasitesine sahiptir.

64 GB dahili depolama alanına ve 4 GB RAM‘e sahip olan Huawei Mate 9, 256GB’a kadar mikroSD desteği de sunuyor. Bu sayede çok sayıda görüntüyü ve farklı içerikleri telefonunuzda bulundurabilirsiniz.

huawei-mate-9-leica

Huawei Mate 9, tek sim ve çift simli olmak üzere iki farklı model ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 4000mAh bataryası olan bu akıllı telefonda hızlı şarj özelliği ve parmak izi okuma sensörü de bulunmaktadır.

Huawei Mate 9’un fiyatı 700€ olarak belirlendi. Bu fiyat elbette ki ülkemizde yer alan KDV ve ÖTV gibi vergiler ile çok daha fazla olacak.

Gerek sunduğu özellikler gerekse de kameraları ile teknoloji gündemine bomba gibi düşen Huawei Mate 9, 4000 mAh kapasiteli bataryası ile de oldukça kullanışlı olacağa benziyor. Kameraları ile çekilecek Full HD görüntüler ve batarya kapasitesi ile kesinlikle tavsiye edilecek telefonun tek eksi yanı fiyatı olmaktadır. Büyük Şirketlere göre iyi bir fiyatı olmasına rağmen Türkiye vergileriyle alacağı fiyat sonucunda Huwaei Mate 9, pek çok kullanıcının cebini yakacağa benziyor.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir