Havalimanı Polisi Nasıl Olunur?

Son zamanlarda sürekli olarak artan terör olayları sebebiyle hedef haline gelen havalimanlarında polis memuru olarak çalışmak isteyen polisler, mesleğe başlama aşamalarında yaptıkları yer tercihlerinde havalimanlarını seçerek, aday olabilirler.

Ülkemizde yer alan havalimanlarının kapasiteleri göz önüne alındığında da bu mesleğe müracaat eden polislerin sayısının, kapasiteden çok daha fazla olduğunu fark edebiliriz. Bu yüzden özellikle yabancı dil konusunda kendisini geliştirmeyi başarmış olan polisler, seçim aşamalarında birkaç adım önde olacaklardır. Havaalanlarında halk ile iletişim halinde olunması gerektiğinden özellikle dış hatlar bulunduran havaalanları için başvuru yapan polislerin İngilizce ve Rusça dillerine hakim olması, onlar için önemli bir avantaj sağlayacaktır. Aynı şekilde amirlerinden alacakları olumlu referanslar, havalimanlarına gerçekleştirilen polis atamaları için oldukça önemlidir.

Havalimanı Polisinin Görevleri Nelerdir?

Havalimanlarında yer alan şube müdürlüklerine bağlı olacak olan polislerin başında 3. Sınıf şube müdürü görev yapmaktadır. Burada görev yapan polislerin başlıca görevleri ise; nizamiye alanında kontrol yapmak, terminal binasının giriş ve çıkışlarında kontrol yapmak, yurtdışına çıkış ve yurda giriş işlemlerini gerçekleştirmek ve yurt dışına çıkış yapacak yolcuların kontrol işlemlerini gerçekleştirmektir.

Havalimanı Polisi Ne Kadar Maaş Alır?

Bildiği yabancı dil, yaptığı görev ve sahip olduğu kıdeme göre değişiklik gösteren maaş miktarları olsa da, havalimanlarında görev yapan polis memurları en az 3500 Türk Lirası kadar bir maaş almaktadırlar.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir