EGM Komiser Yardımcısı Maaşları Ne Kadar Oldu?

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan komiser yardımcılarının öncelikle PAEM (Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi) alanında eğitildiklerini söyleyebiliriz. Başarılı bir eğitim gören adaylar KPSS puanlarını 70’in üzerinde almalı ve lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Son olarak alınan PAEM eğitimini de başarılı bir şekilde sonlandıran adaylar tek yıldız yani komiser yardımcısı rütbesiyle göreve başlayabilirler.

İyi bir eğitim gören adaylar, komiser yardımcısı olsalar bile bu konu hakkında en merak edilen husus kesinlikle komiser yardımcılarının maaşlarıdır diyebiliriz. Peki bakalım komiser yardımcıları ne kadar maaş alıyormuş?

Komiser Yardımcısı Maaşları

Emniyet Genel Müdürlüğü altyapısında hizmet vermeye devam eden tüm komiser yardımcıları 3.500 TL ile 4.500 TL arasında maaş almaktadır. Bu maaş farkının olma sebebini de şöyle açıklayabiliriz; Komiser yardımcılarının maaşları belirlenmeden önce görev yaptığı il, ailevi durumu ve çocuğunun olup olmaması gibi durumlara bakılır. Aradaki maaş farkını etkileyen faktörler bunlardır.

Ayrıca EGM alanında hizmet süresi fazla olan polis memurları da komiser yardımcılığına terfi edebilir. Eğitimle gelen komiser yardımcılarının yanı sıra, polis memurluğundan terfi eden komiser yardımcıları çok daha fazla maaş alabilirler. Bunun sebebi de hizmet süresiyle alakalıdır. Kısacası Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde maaşlar verilirken rütbeden çok, personelin hizmet süresine göz gezdirilir. Polis memurları da daha fazla süreye sahip oldukları için terfi alabilir, eğitimle gelen komiser yardımcılarından daha fazla maaş alabilirler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir