E-Devlet Askerlik Tecil Belgesi Nasıl Alınır?

Gün geçtikçe değişen ve gelişen teknoloji sayesinde artık hemen hemen her şeyi internet üzerinden yapmaktayız. Çağın gereklerine ayak uydurmanın önemini bilen ülkemiz de bu gelişmeleri yakından takip etmekte ve hazırladıkları kamu kurumu niteliğindeki internet siteleri sayesinde biz vatandaşlara bunları sunmaktadırlar. Ülkemize ait olan bütün önemli kuruluşlar hakkında bilgi alabileceğiniz E-Devlet ile de ülkemizin bu gelişmelerinden haberdar olabileceksiniz. Bu yazımızda sizleri E-Devlet üzerinden askerlik durumunuzla ilgili bilgileri nasıl sorgulayacağınıza dair bilgilendireceğim.

askerlik-durum-belgesi-2

Her Türk erkeğinin yapması gereken ve gerek toplum içinde gerekse de Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda vatan hizmeti olarak geçen askerlik, en çok tecil konusunda konuşulmaktadır. Hal böyle olunca da tecil ile ilgili bilgilere çabuk ulaşılmasını sağlamak ve sizden askerlik ile ilgili belgelerinizi isteyen kurumlara ulaştırmak için E-Devlet’i çok kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Şifreniz ile birlikte E-Devlet’e girerek askerlik durumunuzu ve tecil durumunuzu kanıtlayan belgeleri  istediğiniz kuruma çıktı alarak iletebilirsiniz. Ayrıca eğer cihazınıza bağlı yazıcı yoksa yine çok rahat bir şekilde herhangi çıktı alınabilen bir yerden bu belgeleri kolayca yazdırabilirsiniz.

ask

Özellikle son yıllarda gelişen teknoloji ile kendini son derece geliştiren E-Devlet sayesinde siz de internet üzerinden istediğiniz kuruma ulaşabilecek ve bu kurumlarla olan veya olacak işlemlerinizi internet üzerinden yapabileceksiniz. Ayrıca sadece bilgisayar ile değil akıllı telefonlar ile de E-Devlet uygulamasına girmek isteyen vatandaşlarımız, uygulama mağazalarında şu anda mevcut bulunan E-Devlet mobil uygulamasını cep telefonlarına indirebilir ve kamu kurumları ile olan işlemlerinin pek çoğunu evinin rahatlığında ve internet üzerinden halledebilir.

e-devlet-askerlik-durum-belgesi-sorgulama

E-Devlet üzerinden askerlik tecil durumunuzu öğrenmek için yapmanız gereken şey T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanarak E-Devlet uygulamasına giriş yapmak ve Askerlik Durum Belgesi Sorgulama bölümünden tecil bilgileriniz hakkındaki bilgileri çok kolay bir şekilde öğrenmek. İşte yapmanız gerekenler bu kadar basittir.

Son zamanlarda gelişen teknolojinin de etkisiyle neredeyse her işimizi internet üzerinden halletme isteğimize bir kolaylık getiren E-Devlet uygulaması ile kamu kuruları ile ilgili ihtiyaç duyduğumuz bilgilere ve belgelere birkaç tık ile ulaşabiliyoruz. Özellikle çalışan ve kamu kurumlarının çalışma saatlerine yetişemeyen kişiler için oldukça kullanışlı olan E-Devlet ile askerlik tecil durumunu görüntüleyebiliyor olmamız Askerlik Şubeleri önünde beklenilen sıraların sonunu getirmiştir. Her yönüyle çok kullanışlı olan E-Devleti herkes rahat bir şekilde kullanabilir.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir