Donmayan İptv Nereden Bulunur?

İnternet teknolojisi nimetlerinden biri olarak bilinen İptv her geçen gün çok daha büyük bir kitleye hitap etmektedir. Bu teknolojik imkanlardan faydalanabilmek içinse bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu hususlardan biri de eğer televizyonunuz bir Smart tv özelliği taşımıyorsa, İp tv destekli kutu ve de ip tv destekli uydu alıcısına sahip olmaktır. Elde edilen kutu ve alıcıların wifi ile uyumlu olması şarttır. Günümüzde teknolojik alet satan bir çok markete bakıldığında ip tv box kutularının mevcut olarak bulunduğunu görmek mümkündür. Peki son zamanların en çok sevilen teknolojileri arasında yer alan İptv nasıl kurulur ve nasıl kullanılır? İptv ‘de kaliteli görüntü elde etmek için neler yapılması gerekiyor?

Donmayan İptv kurulumunu sağlamak için öncelikle HDMI kablolarla birlikte, televizyon bağlantısının sağlanmış olması gerekmektedir. Bu kablolar genellikle altın uçları bile bilinirler. Altın uçlu kabloların kullanılması sinyallerin çok daha hızlı iletilmesine vesile olur. İptv destekli kutu ve HDM bağlantılarını tamamlamak için internet bağlantı kablosunun da uygun şekilde bağlanmış olması gerekecektir. Zaten başarılı bir şekilde üyelik oluşturduğunuz da İPTV server yayını yapan firmalar kanal listelerinin bulunduğu bir dosya gönderimi sağlayacaktır. Bu yönergeler eşliğinde ise internet üzerinden kanal araması yapılabilir. Kanal listeleri genellikle link adreslerinden oluşur. Bu adresleri m3u8 uzantılı link adresleri tanımlar. Genellikle kanal listesinin bulunduğu dosyalar ücretli olarak satılmaktadır. Fakat yeterli araştırma yapıldığında ücretsiz bulunması da mümkündür.

İp tv kurulumunu tamamlamak için m2u8 uzantılı televizyon listesinin İptv kutusuna aktarılması gerekir. Bunu yapabilmek için İptv kutusu içerisinde bulunan mac adresine gereksinim duyulur. Bu adres sayesinde kanalların senkronize edilerek aktarımının yapılması mümkün olacaktır. Aşamaları tamamlanmak içinse yönergelerin eksiksiz izlenmesi şarttır.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir