Domainler Hangi Saatlerde Boşa Düşüyor?

Web sitesi işleri ile uğraşanların tamamı iyi bir alan adı bulabilmek, başarılı ve doğru bir site elde edebilmek adına uğraşır. Aklınıza gelen domainler genelde başkaları tarafından alınmış, işlem görmüş ya da aktif olabilir. Elbette ki bazı domainler için aynı şeyleri söylemek doğru olmaz. Alan adları alındıktan sonra bazen kullanılır, bazen de kullanılmaz ve zaman içinde alan adını alan kişi yenilemediği için hakkını kaybeder. Zaman içinde birçok alan adı alınırken, birçoğunun da yenilenmesi yapılmadığı için maalesef düşer.

chossing-a-domain-name

Bu tarz bir alan adı almak adına farklı araştırmalara girmiş olabilirsiniz. Düşecek olan adlarının takip edildi forumlar da bulunuyor. Bu şekilde bazı alan adlarını takibe alabilir, ya da beklediğiniz bir alan adını bu şekilde satın alma olanağına sahip olabilirsiniz. Bazı alan adlarını bu şekilde incelerken bir anda farklı bir fikir ile karşılaşabilir, harika bir projenin ilhamını da yakalarsınız. Şimdi hepimizin merak ettiği düşen alan adlarını nasıl alınır, ne zaman alınırdır.

Alacağınız alan adları genel olarak dolan süreleri ile o gün boşa çıkacak olan alan adlarının listesi saat 22:00’a kadar görüntülenebilir. Yani tüm gün bu alan adlarını takip etme şansınız var. Her alan adının uzantısına göre, farklı saatler dikkat çekicidir. Bu neden ile nasıl alan adı alacağınıza karar verirseniz, kontrol saatinizi de belirleyebilir, o saatte çıkacak olan domainler bu şekilde kontrol edilebilir.

.COM ve .NET uzantılı domain düşme saatleri genellikle akşam 21:00 ile 22:00 arasında düşer. Bazı durumlarda bu süre 22:30’a da ulaşabiliyor.

.ORG alan adı uzantısı ise genellikle 18:00 ve 19:00 saatleri arasında düşer.

Gelelim .INFO uzantısını, onun da domain düşme saati belli, 13:00 ile 14:00 saatleri arasında takipte kalabilirsiniz.

Almak istediğiniz .BIZ uzantılı bir alan adı ise 20:30 ile 21:30 olarak belirtilebilir.

bu zamanları takip ederek, sizler de istediğiniz ya da beğendiğiniz alan adını alabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir