Burger King Çalışma Şartları ve Maaşları 2021

Yabancı bir sermaye gelirine sahip olan ve ülkemizde de yaklaşık 20 yıldır yüzlerce şubesiyle hizmet veren Burger King, yemek sektörünün de en büyük perakendecilerinden biridir. Aynı zamanda ülkenin ekonomik durumuna da bir hayli katkıda bulunan ve yoğun bir tempoyla iş başı yaptıran firmada, en çok merak edilenlerden birisi de, firmanın çalışma şartları ve maaşlarıdır. Pek Burger King firmasında çalışan personeller hangi şartlar altında çalışır, ne kadar maaş alırlar?

Burger King Çalışma Şartları

Firmada günlük personel çalışma süresi 8 saat olarak belirlenmiştir. Belirlenen bu saat dilimine çay ve yemek molaları dahil edilerek, toplam süre ortaya çıkarılmıştır. Aynı zamanda haftalık olarak vardiya değişikliği yapan firma, personellerine haftada bir gün izin vermektedir. Firmada 1 yıllık çalışma süresini dolduran personeller de, yıllık izin olarak 14+2 gün izin yapabilmektedir.

Burger King Rütbeleri ve Maaşları

Burger King firmasında işe ilk girdiğiniz zaman, asgari ücret almaya başlarsınız. Daha sonra sınavlarla ve çalışma performansınızla rütbe atlayarak, daha fazla maaş alma imkanına sahip olabilirsiniz. Peki hangi rütbe, ne kadar maaş alabilir?

Rütbeye Göre Maaş: İşe ilk girdiğiniz ekip üyesi sıfatıyla çalışmaya başlarsınız. Ücretiniz de asgari ücret olur ve iş yerine geldiğinizde 10-15 dakikanızı üstünüzü değişmeye harcadığınız için de, ay sonunda %10 daha fazla maaş alabilirsiniz.

Servis Uzmanı(Expert): Firmada çalışmaya başladığınız andan itibaren 3 aylık zaman dilimini aştıysanız, sizi gramajlar ve hamburger yapımı konusunda sınav yapacaklardır. Sınavdan 100 soru üzerinden 80 net yaparsanız servis uzmanı olursunuz ve maaşınızda da %5 artış olur.

Servis Supervisor: Bu rütbe ise, müdürlüğün bir alt rütbesidir. Artık sıradan işler yapmanıza gerek kalmaz ve mağaza müdürü mağazayı tamamen size emanet eder. Siz sadece etrafı kolaçan ederek, maaşınızı alabilirsiniz. Aynı zamanda maaşınızda %25 artış olur. Çalışma süreniz 6 ayı geçtikten sonra sınava girebilirsiniz.

Vardiya Müdürlüğü: Şubede 1 yıllık çalışma süresini doldurduktan sonra vardiya müdürlüğü sınavına girerek, vardiya müdürü olabilirsiniz. Bu sayede her ay asgari ücretten %80 daha fazla maaş alabilirsiniz.

Unutmayın ki, Burger King firmasında işe girmek, yaz aylarında daha kolaydır. Müdürler sizi çağırdıklarında erken gitmeniz gerekmekte, görüşmeyi olumlu şekilde sürdürmelisiniz. İşe alımınız onaylanırsa yanınızda Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Sağlık Belgesi, Öğrenci Belgesi, Sabıka Kaydı, İkametgah Kağıdı ve 4 adet vesikalık resim bulundurmalısınız.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir