Bilişim Şubede Polis Nasıl Olunur?

Hayatımızın bir çok alanına hızlı bir şekilde giriş yapan internet, bir takım suçlara olanak sağladığı için emniyet güçleri tarafından takibe alınması gerekilen bir alandır. Milenyum çağı ile birlikte her ne kadar sokaklarda işlenilen suçlar boy göstermeye devam etse de, bilişim suçları günümüzde önemli bir yer kaplamaktadır. Bu suçların önlenmesi, işleyenlerin takip ve tespit edilmesi, bu suçluların yakalanması ve işledikleri suçlara ait delillerin bulunup incelenmesi için çalışmalar yapan ekibin ismi “siber suçlarla mücadele polisleri”dir.

Bilişim Şube olarak adlandırılan bu şubede çalışan polisler, online olarak yapılan şikayetleri değerlendirip, takiplerini yaparak, gerekli olması durumunda ilgili birimler ile iletişime geçerek ihbarı iletmektedirler. Özellikle internet üzerinden yapılan terör propagandaları ile yakından ilgilenen Bilişim Şube memurları, izinsiz olarak başka insanların sistemine girerek yapılan işlemler sonucunda suç işleyen insanların tespiti, takibi ve yakalanması aşamalarında görev yürütmektedirler.

Her birimde olduğu gibi Bilişim Şube’de görev almak isteyen polis memurlarının da amirleri tarafından olumlu bir şekilde refere edilmesi gerekmektedir. Göreve ilk başlanılan yer olan çevik kuvvet veya karakollarda geçirilen süre verimli bir şekilde tamamlandıktan sonra, amirler vasıtasıyla elde edilen referans ile bilişim şubede görev almak için başvuru yapılabilir. Başvuru yapan adaylar arasında bilgisayar mühendisliği ya da bilgisayar programcılığı bölümlerinden mezun memurlar var ise ya da başvuru yapan adaylar bilişim alanında tecrübeliler ise bu birime kabul edilmeleri daha hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir