Asayiş Polisi Nasıl Olunur?

Emniyet teşkilatının bel kemiği olan Asayiş Büro Amirliği’nde görevli olan personeller Asayiş Polisi olarak adlandırılmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği’nde Asayiş Polisi olarak görev yapmak için gereken her şeyi sizler için araştırarak bir araya getirdik. Asayiş polisi nasıl olunur sorusunu gelin birlikte cevaplayalım.

Polislik mesleğine gönül vererek polis olmak isteyen her genç, öncelikli olarak polislik sınavlarına girmelidir. Emniyet teşkilatının duyurusunu yaptığı sınavların başvuru ve seçim işlemleri hakkında “Polis Nasıl Olunur?” makalemizde detaylı bilgi vermiştik. Bu makalemize göz atarak, nasıl polis olunacağı konusunda detaylı bir bilgi sahibi olabilirsiniz.

Polislik okullarından mezun olan polis adayları, genellikle çevik kuvvet, karakol gibi yerlerde göreve başlarlar. İlk atama aşamasında yapacakları tercihlerde sadece Polis Özel Harekat tercihi bulunur. Bu tercihi yapan adaylar özel eğitime tabi tutularak PÖH’e katılırlar. Tercih yapmayan adaylar, meslekte birkaç yıl doldurduktan sonra Asayiş Şube’ye geçiş için başvuru yaparlar. Bu başvuru için amirlerinin olumlu izlenimi ve yeterli donanıma sahip olmaları kabul edilmesi için oldukça önemli bir etkiye sahiptir.

Asayiş Polisleri, asayişi sağlamak ile görevlendirilirler. Asayiş Şube’de görev yapan asayiş polisleri, asayiş suçlarını araştırmak, soruşturmak ve çözüme kavuşturmak ile görevlidirler. Yurt dışına kaçma şüphesi bulunan şüphelilerin tespit edilmesi, yakalanması ya da yurt dışına kaçış sağlayabilen şüphelilerin bulunması için çalışma yapan asayiş şube polisleri, bu görevlere ek olarak gasp, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, cinayet, aranan şahıslar, kayıp şahıslar gibi alanlarda da çalışma yapmaktadırlar.

Asayiş Şube’de görev yapan polisler üniformalı olarak görev yapabilecekleri gibi, sivil kıyafetler girerek de görev yapabilmektedirler. Günümüzde asayiş şube polislerinin maaşları 3000 Türk Lirası’nın üzerindedir.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir