2021 Honda Civic Dizel 1.6 Özellikleri, Fiyatı, Çıkış Tarihi – Honda Civic 1.6 Dizel Alınır Mı?

Honda, bünyesine kattığı birçok yeni özelliğiyle ve dinamik bir yapısıyla Civic geleneğini sürdürmeye devam etmişti. Fakat alıcı insanlarımızın merak ettiği bir diğer husus da, Civic modellerinin dizel motor entegreli haliydi diyebiliriz. Nihayet Honda 1.6 Civic Dizel versiyonu da ortaya çıktı ve bizler de inceleme  fırsatı bulduk. Peki bakalım 2018 Honda Civic 1.6 Dizel hangi özellikleri barındırıyor?

Bir zamanlar kaportada yaşanan anlamsız ve bilinmeyen göçüklerle meydana gelen Honda Civic, bu olaydan sonra motor alanında da sıkıntılar çekmişti. Motorunda kronik problemin olduğundan bahsedilirken yine de Honda, Civic versiyonunun RS, Si ve Type R paketlerini kullanıcılarla buluşturmuş ve başarılı yorumlar almıştı. Bu versiyonların üzerine Honda Civic modellerinin bir de dizel motor entegreli hali merak edilmeye başlanmıştı. Nihayet Civic serisine 1.6 dizel motor seçeneği de beraberinde eklendi.

2018 Honda Civic 1.6 Dizel Motor Özellikleri

2018 Honda Civic 1.6 Dizel motorun, benzinli motorlardan görünüş ve kasa açısından hiçbir farkı olmayacağını söyleyebiliriz. Yalnız, aracın arka kısmında bulunacak i-DTEC yazısı, aracın hangi motor türüne ait olduğunu da belirleyecek. Ayrıca 1.6 Elegance ve 1.6 Executive isimleriyle karşımıza gelecek olan dizel motor seçeneklerinde donanım farklılıkları olacak ve dizel motora sahip Civic modelleri tamı tamına 9 ileri vites teknolojisine sahip olacak.

1.6 litrelik hacme sahip olacak i-DTEC dizel motorunun 120 PS güce ve 300 Nm tork üreteceğini söyleyebiliriz. Ayrıca asfalt yollarda da son derece dinamik bir sürüş yakalayacağını ve son derece seri bir yapıya sahip olacağından da bahsedebiliriz. Kilometre başına 91 gramlık karbon salınımı yapmayı başaran i-DTEC motor, manuel şanzımanla bir araya geldiğinde de 100 kilometrede 3.4 litrelik bir tüketim değerine sahip olacak.

2018 Honda Civic 1.6 Dizel Fiyatı

Yeni Honda Civic 1.6 dizel motorlar, iki farklı paket seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. 1.6 Elegance paket 121.000 TL’ye alıcısını bulacak. Bunun yanı sıra 1.6 Executive paketi de 130.000 TL fiyat etiketine sahip olacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir