10. Slaven Bilic Görevinden Alındı!

Ülkemizde sevilen teknik direktörlerden olan Slaven Bilic, çalıştırdığı West Brom takımındaki genel menajer görevinden alındı. Temmuz 2019’dan itibaren görevinin başında olan teknik direktör, maç başı ortalama 1.52 puan ortalaması yakalamayı başarmıştı. Slaven Bilic görevden alınmadan önce Manchester City ile berabere kalmıştı. Betlike giriş ancak sezonun geri kalanına bakıldığında 14maçta 7 puan toplayabilen takım, küme düşme hattından çıkmaktan çok uzak görünüyordu. West Brom sportif direktörü ve mali direktör, 3 gün önce yapılan toplantının ardından Bilic’in görevine son verdi.

Açıklamalarda bulunan Slaven Bilic, Manchester beraberliğinin ardından ayrılık ile ilgili haberlerin artması yüzünden kendini bu duruma hazırladığını belirtti. Maç sonu röportajında ise sıcak bir tutum sergilediği sorulduğunda, ayrılma ihtimalinin her zaman olduğunu ama bu beraberliğin takımın iyi gittiğine dair bir sinyal olduğunu gösterdiğini düşündüğünü ekledi. Betlike ertesi gün kulüp binasına giden Slaven Bilic’e kovulduğu günün erken saatlerinde iletildi. Yerine de Sam Allardyce getirildi.

Premier Lig’in zor bir lig olduğundan bahseden Bilic, küme kotasında ellerinden gelen mücadeleyi sürdürerek, futbolcularıyla inandıkları futbol değerlerini ortaya koymaya çalıştığını ekledi. Kulüp içerisinde bulunduğu mali kriz yüzünden, oyuncu transferlerinde oldukça düşük maliyetli oyuncuları izlemek zorunda kaldı. Bu oyuncular arasında değer kazanmayı başaran Dara ve Semi de Rotherdam, kulübe uzun vadede para kazandıracağı düşünülen yıldız adayları arasında gösteriliyor.

Betlikeuye.site kulübe veda eden Slaven Bilic, 1,5 yıl görev yaptığı kulüpte birçok başarılı işlere imza attı. Geçen yıl küme yükselerek Premier Lig’e tekrar girmeyi başaran Bilic, kendisine daha fazla kredi verilmesi gerektiğini düşündüğünü de ekledi. Bilic ülkemiz futbolunda da özellikle Beşiktaş ile yaşadığı başarılarla anılan bir teknik direktör olarak, kariyerinin geri kalanında başarılı olmasını diliyoruz.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir